Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Την παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» θυμίζουν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ξαφνικά χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας προσπαθώντας να κρύψουν ότι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη σημερινή τους κατάσταση είναι οι ίδιοι και οι κομματικές τους διοικήσεις που εφάρμοσαν την πολιτική τους. 

Καλλιεργούν μια πλαστή εικόνα για μια δήθεν ευημερούσα κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών στο παρελθόν, θέλοντας να συγκαλύψουν το γεγονός ότι τα όποια σημερινά προβλήματα οφείλονται ακριβώς σε μια πολιτική γεμάτη ανεπάρκειες, παθογένειες και ελλείμματα που είναι δικό τους «κατόρθωμα».

Σε όσους βιάστηκαν να μιλήσουν για οικονομική επιβάρυνση των αστικών συγκοινωνιών από τη σημερινή κυβέρνηση, απλώς θα τους θυμίσουμε τα αποτελέσματα της δικής τους πολιτικής, που οδήγησαν στην απόλυτη απαξίωση το συγκοινωνιακό έργο της πρωτεύουσας. 

Μια επιλογή μεθοδευμένη και συνειδητή ασφαλώς, που είχε ως στόχο την εκποίηση - ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών.
  • Είναι αυτοί που άφησαν κληρονομιά μια «μαύρη τρύπα» κρυφών χρεών ύψους τουλάχιστον 90 εκατομμυρίων ευρώ στους φορείς των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και που η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να αποκαλύψει και «τρέχει και δεν φτάνει» για να καλύψει.
  • Είναι αυτοί που «κατόρθωσαν» να αφήσουν πίσω τους μια μείωση πάνω από 30% του μεταφορικού έργου, που η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ανατάξει.
  • Είναι αυτοί που άφησαν κληρονομιά έναν γηρασμένο στόλο λεωφορείων ακινητοποιημένο στα αμαξοστάσια, αφού συνειδητά δεν είχαν κάνει καμιά κίνηση, εδώ και χρόνια, για την ανανέωσή τους εκμεταλλευόμενοι και τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, που η σημερινή κυβέρνηση αναζητά για να αξιοποιήσει.
  • Είναι αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την εισιτηριοαποφυγή όταν καθιέρωσαν αδιέξοδα και αναποτελεσματικά μέτρα, όπως την πρόσληψη κεφαλοκυνηγών οι οποίοι επέβαλαν πρόστιμα σε ανέργους τα οποία έφταναν ακόμη και τις 45 χιλιάδες ευρώ! 
Η σημερινή κυβέρνηση, αντίθετα, για την πάταξη της μάστιγας της εισιτηριοαποφυγής θέτει στρατηγικούς στόχους, με κορυφαίο το μεγάλο έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 

Παράλληλα με συντονισμένες ενέργειες αποκάλυψε τα σκάνδαλα με τα κυκλώματα της κλοπής των εισιτηρίων, που εκτιμάται ότι έχει στοιχίσει στους οργανισμούς πάνω από 20 εκατ. ευρώ, και των πλαστών εισιτηρίων, ενώ σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, εγκαθιστά ένα σύστημα αδιάβλητων διαδικασιών και λαμβάνει όλα τα μέτρα για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Κάποιοι χωρίς ίχνος ντροπής φτάνουν στο σημείο να καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την πολιτική της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων, της στήριξης του κόσμου της εργασίας και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. 

Μια κοινωνική πολιτική που καθόλου δεν επιβαρύνει τους οργανισμούς με ελλείμματα, αφού για το μεταφορικό αυτό έργο, όπως είναι γνωστό, δεν χρησιμοποιούνται ούτε πρόσθετα καύσιμα ούτε περισσότερα δρομολόγια.

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ασφαλώς και αυτές αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμά τους, αρκεί να μην υποκρύβουν αυτές πολιτικά κίνητρα για τη συνέχιση του άθλιου συστήματος διαχείρισης που έρχεται από το παρελθόν και της χρησιμοποίησης των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών ως εκλογικούς μηχανισμούς. 

Και δεν μπορεί ασφαλώς κάποιοι συνδικαλιστές από τη μια να ρίχνουν το ανάθεμα στην κυβέρνηση για τα ελλείμματα και από την άλλη να διεκδικούν πρόσθετες παροχές ύψους 33 εκατ. ευρώ, όπως αποκάλυψε πρόσφατα κυριακάτικη εφημερίδα. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου