Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Έκτακτοι έλεγχοι για όλες τις εταιρείες του ΟΑΣΑ

Στο μικροσκόπιο του ΟΑΣΑ μπαίνουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες προμηθειών και τήρησης αποθεμάτων παρελθόντων οικονομικών χρήσεων για όλες τις εταιρείες του Ομίλου, δηλαδή και τις δύο θυγατρικές ΟΣΥ ΑΕ και ΣΤΑΣΥ ΑΕ. 

Οι έκτακτοι διαχειριστικοί έλεγχοι, τους οποίους είχε προαναγγείλει ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης, σύμφωνα με το «Βήμα» έρχονται σε συνέχεια του διαχειριστικού ελέγχου από μεικτή επιτροπή υπαλλήλων μετά την αποκάλυψη της απάτης με τη διακίνηση παράνομων εισιτηρίων της ΣΤΑΣΥ, η οποία εκτιμάται ότι δημιούργησε μια «μαύρη τρύπα» της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ. 

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, οι δικαστικές Αρχές θα επιληφθούν της υπόθεσης με τα παράνομα εισιτήρια. 

«Χθες η γενική επιθεωρήτρια έστειλε στο υπουργείο και στη ΣΤΑΣΥ την πρώτη έκθεση για την έρευνα που κάνει (σ.σ. σχετικά με την απάτη των εισιτηρίων). 

Εκεί εμπλέκονται αρκετοί υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ που έχασαν στοιχεία, βιβλία για τον τρόπο που γινόταν όλη αυτή η διακίνηση των εισιτηρίων, για να μην πω και η κλοπή χρημάτων» είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι τα πορίσματα θα πάνε στον εισαγγελέα. 

Ως προς τη διαδικασία της εξαπάτησης εξήγησε ότι οι επιστροφές των εισιτηρίων καταστρέφονταν όχι ως αριθμός εισιτηρίων, αλλά ως κιλά χαρτί, για να μη γίνεται έλεγχος στο πόσα εισιτήρια επί της ουσίας έπρεπε να καταστραφούν. «Δεν γινόταν δύο χρόνια και τρία αυτή η ιστορία, γίνεται πάρα πολλά χρόνια» είπε χαρακτηριστικά. 

Αντικείμενο των έκτακτων διαχειριστικών ελέγχων στον Όμιλο ΟΑΣΑ, σύμφωνα με τις πράξεις που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, είναι οι διαγωνιστικές διαδικασίες προμηθειών / υπηρεσιών / έργων άνω των 60.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, των διαδικασιών τήρησης αποθεμάτων και των διαδικασιών αξιολόγησης των δικλίδων ασφαλείας για τις μέχρι σήμερα διαγωνιστικές διαδικασίες / αναθέσεις που βρίσκονται μέχρι σήμερα σε εξέλιξη, καθώς και για τις συμβάσεις εν ισχύ. 

Ημερομηνία λήξης του πρόχειρου διαγωνισμού, με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά, είναι η 28η Ιουνίου 2016, στις 11.00 για την περίπτωση του ΟΑΣΑ, ενώ για τις δύο θυγατρικές ορίζεται η 30η Ιουνίου 2016. 

Ο προϋπολογισμός του έργου της ανάθεσης υπηρεσιών διενέργειας του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στον ΟΑΣΑ ανέρχεται σε 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενώ για εκάστη από τις ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ ανέρχεται στα 60.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. 




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου