Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Δηλώσεις του Π. Ρήγα, γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, για τις Αστικές Συγκοινωνίες

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο Π. Ρήγας τόνισε ότι «όλοι οι κλάδοι έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν καλύτερους όρους εργασίας» και πως «αυτό που έχει σημασία όμως είναι όλοι να γνωρίζουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο βρισκόμαστε και την προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα». 

Αφού ανέφερε ότι ένας κύριος λόγος για τον οποίο απεργούν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ είναι το ζήτημα του νέου ταμείου, υπογράμμισε πως «έχουμε δώσει καθαρή εξήγηση, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ιδιωτικοποιηθούν οι αστικές συγκοινωνίες». 

Ακόμα ανέφερε ότι «όπου οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν ιδιωτικοποιήσεις, π.χ. της Θεσσαλονίκης, ήταν ένα πολύ κακό παράδειγμα ιδιωτικοποίησης», για να τονίσει πως «η στρατηγική και το σχέδιο το οποίο πρέπει να έχουμε για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα τους». 

Ο Π. Ρήγας συμπλήρωσε ότι στη ΣΤΑΣΥ υπάρχει το θέμα των συλλογικών συμβάσεων και πως πρέπει να υπογραφεί άμεσα από την διοίκηση του οργανισμού η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου