Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά ο σχεδιασμός για δίκτυο δημοτικών συγκοινωνιών

Οι αστικές και δημοτικές συγκοινωνίες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και του προέδρου του ΣΑΣΘ Γιάννη Παλαιστή.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Παλαιστής, εξήγησε στον κ. Πατούλη τη χρησιμότητα των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), που αποτελούν σημείο αιχμής της ευρωπαϊκής πολιτικής για τις δημόσιες αστικές μεταφορές και την ενίσχυση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Το ΣΑΣΘ εξάλλου έχει ολοκληρώσει το πρώτο ΣΒΑΚ στην Ελλάδα, για τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, που μπορούν να αξιοποιήσουν οι Δήμοι για τη διεκδίκηση κονδυλίων για έργα και δράσεις ενίσχυσης της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Ένα σχέδιο που βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και απέσπασε εγκώμια από την Ευρωπαία Επίτροπο για τις Μεταφορές, Violeta Bulc.

Ήδη, το ΣΑΣΘ μέσω του δικτύου POLIS θα συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο SUMPs - UP για την περίοδο 2016 - 2020, που αφορά στην προώθηση των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θέμα για το οποίο ο κ. Πατούλης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου