Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Τις προτάσεις του για την επέκταση του Μετρό κατέθεσε ο Βαγγέλης Σίμος

Συνάντηση είχε την Παρασκευή 27 Μάη ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ», Θοδωρή Παπαδόπουλο, προκειμένου ο δήμαρχος να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στα έργα που αφορούν στην επέκταση του Μετρό, αλλά και να καταθέσει τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Ο Θ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι στο τέλος του έτους θα γίνει γνωστό πού θα δημοπρατηθεί το έργο που αφορά την επέκταση της γραμμής Γ2 (από Ανθούπολη κατά μήκος της Θηβών). 

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει κατασκευή σταθμού του Μετρό στον Λακιώτη επί της Θηβών και ως εκ τούτου θα εξυπηρετεί σε ένα βαθμό τους κατοίκους της πόλης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το έργο που αφορά στη γραμμή Γ4, από το Άλσος Βεΐκου προς την Πετρούπολη, όπου θα είναι και ο τερματικός σταθμός.

Ο δήμαρχος κατέθεσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και επέμεινε ότι έστω και τώρα πρέπει να συμπεριληφθεί στο έργο της γραμμής Γ2 η δημιουργία υποσταθμού στην Πετρούπολη. 

Τόνισε, επίσης, τη θέση της Δημοτικής Αρχής ότι το Μετρό σαν μέσο ταχείας εξυπηρέτησης θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε γειτονιά, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των κατοίκων, ιδιαίτερα των εργαζομένων και των φοιτητών.

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος έχει καταθέσει υπόμνημα και στον αρμόδιο υπουργό του ΥΠΟΜΕΔΙ, Χρ. Σπίρτζη, με το παραπάνω αίτημα και αναμένει απάντηση. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου