Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια Καλαμάτα - Κύθηρα

Ξεκίνησαν χθες, τα δρομολόγια του πλοίου της ΛΑΝΕ «Βιτσέντζος Κορνάρος», που το φετινό καλοκαίρι θα συνδέει ακτοπλοϊκά την Καλαμάτα με τον Κίσσαμο της Κρήτης.

Από το Σάββατο θα ξεκινήσουν τα κανονικά δρομολόγια και ειδικότερα ο «Βιτσέντζος Κορνάρος» θα αποπλέει από Καλαμάτα για Κύθηρα στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, στα Κύθηρα θα πιάνει στις 5:40 το πρωί και στο Καστέλι Κισσάμου θα φτάνει στις 9:50 το πρωί της Κυριακής. Το νέο για φέτος, είναι ότι κάθε Τετάρτη το δρομολόγιο Κύθηρα-Κρήτη θα γίνεται και από το Γύθειο.

Πάντως ο υπεύθυνος των δρομολογίων, Σταύρος Μπακολιάς ανέφερε πως είναι στο σχεδιασμό και δεύτερο δρομολόγιο Καλαμάτας-Κυθήρων-Κρήτης μέσα στην εβδομάδα, ανάλογα με την κίνηση και φυσικά τη συνεργασία και υποστήριξη των τοπικών φορέων.

Σε ό,τι αφορά στη συνεργασία, ο ναυτιλιακός πράκτορας τόνισε ότι είναι σημαντικό να στηρίζουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση ιδιαίτερα οι ξενοδόχοι της Μεσσηνίας και της Κρήτης. Και προς την κατεύθυνση αυτή θα έχει τις επόμενες ημέρες συνάντηση με τους ξενοδόχους της Μεσσηνίας αλλά και με τους ναυτιλιακούς πράκτορες της περιοχής.

Οι τιμές των εισιτηρίων, παραμένουν ίδιες με πέρσι. Για Κρήτη τα εισιτήρια ξεκινούν από 26 ευρώ το άτομο και 69 ευρώ το ι.χ. αυτοκίνητο, ενώ για τα Κύθηρα από τα 17 ευρώ το άτομο. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου