Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Γαλλία: Αισθητό το πλήγμα στα τρένα από την απεργία για τα εργασιακά

Σταθμός Σαν Λαζάρ του Παρισιού το πρωί της Τετάρτης: Ακυρώσεις δρομολογίων, εννέα ημέρες πριν ο φακός πέσει στη Γαλλία λόγω του Euro
Σημαντικό τμήμα των σιδηροδρομικών μεταφορών στη Γαλλία έχει επηρεαστεί από την επ' αόριστον απεργία που εξήγγειλε το συνδικάτο CGT, αντιδρώντας στο νόμο για τα εργασιακά -για τον οποίον Φρανσουά Ολάντ και Μανουέλ Βαλς εμφανίζονται ανυποχώρητοι. 

Εννέα ημέρες πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, οι ακυρώσεις δρομολογίων κυμαίνονται μεταξύ 40% και 50% ενώ έπονται κινητοποιήσεις και στα αεροδρόμια.

Τα συνδικάτα έχουν δείξει την πρόθεσή τους να συνεχίζουν τη μάχη μέχρι τουλάχιστον το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος, οπότε ο φακός θα είναι στραμμένος στη Γαλλία -και άρα το πλήγμα στην εικόνα της κυβέρνησης ακόμη μεγαλύτερο.

Την Τετάρτη, οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι (SNCF) ανέφεραν πως περίπου το 40% των δρομολογίων υψηλής ταχύτητας και περίπου το μισό των περιφερειακών δρομολογίων έχει ακυρωθεί.

Επηρεάζονται επίσης και δρομολόγια προς το εξωτερικό (σχεδόν τα μισά προς Ισπανία και Ιταλία, αν και όχι το Eurostar προς Λονδίνο) όπως και η σιδηροδρομική μεταφορά στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Παρισιού, το Ντε Γκωλ. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου