Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Δυτική Ελλάδα: Μέτρα για την αποσυμφόρηση της Παλιάς Εθνικής

Παρέμβαση στον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας ταξίαρχο Ιωάννη Σεϊντή για την κυκλοφοριακή συμφόρηση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών – Αιγίου κατά την καλοκαιρινή περίοδο, έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος. 

Σε επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει την αύξηση της κυκλοφορίας αυτούς τους μήνες όπου συμπολίτες μας μεταβαίνουν για μπάνιο στις παραλίες της περιοχής και ζητά την λήψη οποίων επιπρόσθετων μέτρων κρίνει η ΕΛ.ΑΣ. απαραίτητο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο συγκεκριμένο τμήμα.

Ολόκληρη η επιστολή του Γρ. Αλεξόπουλου προς τον Αστυνομικό Διευθυντή έχει ως εξής: «Όπως γνωρίζετε, η Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών Αιγίου, έχει ιδιαίτερα αυξημένο φορτίο κυκλοφορίας, ειδικά τους θερινούς μήνες, όπου συμπολίτες μας μεταβαίνουν στις κατά τόπους παραλίες μεταξύ Πατρών και Αιγίου.

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα, ειδικά και μετά την τελευταία αύξηση των διοδίων της Νέας Εθνικής Οδού, παρατηρείται το φαινόμενο κυκλοφορίας μεγάλου αριθμού βαρέων οχημάτων, τα οποία επιλέγουν για λόγους οικονομίας τη Παλαιά Εθνική Οδό, αλλά δυσχεραίνουν ταυτόχρονα σε μεγάλο βαθμό τη μετακίνηση των πολιτών και αυξάνουν τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Γνωρίζουμε την ευαισθησία σας στο θέμα αυτό και πως από την πλευρά σας πράττετε μεγάλη προσπάθεια, παρ’ όλους τους περιορισμένους πόρους που διαθέτετε, για μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και για βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης των τροχοφόρων, ειδικά στα σημεία που εκτελούνται έργα.

Επειδή όμως γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες παραπόνων από συμπολίτες μας, κρίνουμε αναγκαίο να μεταφέρουμε τις ανησυχίες αυτές, προκειμένου να υπάρχει ενίσχυση των ελέγχων και ειδικά των βαρέων οχημάτων, καθώς και για λήψη οποίων επιπρόσθετων μέτρων κρίνετε απαραίτητων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο συγκεκριμένο τμήμα». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου