Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Σουηδία: Σχεδόν έτοιμες είναι οι υποδομές για την ηλεκτροκίνηση, των ειδικών φορτηγών της Scania στον Ε16

Μέσα στον Μάιο αναμένεται να ολοκληρωθούν στην πόλη Gavle της Σουηδίας οι εργασίες κατασκευής του πρώτου ηλεκτρικού δρόμου που θα χρησιμοποιηθεί για την κίνηση πλήρως ηλεκτροκινούμενων φορτηγών.

Πιο συγκεκριμένα, ενός του Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες τοποθέτησης των ειδικών υποδομών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε ειδικούς πυλώνες σε ένα τμήμα, μήκους 2 χλμ., στον οδικό άξονα E16, πλησίον της πόλης Gavle της Σουηδίας.

Με την ολοκλήρωση των σχετικών υποδομών, θα είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η πιλοτική χρήση αμιγώς ηλεκτροκίνητων φορτηγών στο συγκεκριμένο τμήμα, προκειμένου να εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα που θα οδηγήσουν στην εξέλιξη των σχετικών λύσεων προκειμένου, να αποδειχθεί η βιωσιμότητα της χρήσης αμιγώς ηλεκτροκίνητων φορτηγών για δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων.

Στο εν λόγω πρόγραμμα που χρηματοδοτείται τόσο από την ΕΕ όσο και την Σουηδία, συμμετέχουν διάφοροι ερευνητικοί φορείς καθώς και εταιρείες όπως οιSiemens και Scania.

Το εν λόγω εγχείρημα εντάσσεται στις δράσεις που προωθεί η κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας, στο πλαίσιο της δέσμευσης της για πλήρη ανεξαρτητοποίηση των εθνικών μεταφορών όλων των τύπων από τα ορυκτά καύσιμα ως το 2030 αλλά και της κοινωνίας γενικότερα έως το 2050.

Τα επίσημα εγκαίνια του εν λόγω τμήματος του οδικού άξονα E16 θα πραγματοποιηθούν στις 22 Ιουνίου σε σχετική εκδήλωση.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου