Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

K. Μητσοτάκης: Υπάρχουν «στρεβλώσεις» στα μισθολόγια του Δημοσίου - Χρειάζονται στοχευμένες μειώσεις

Για «στρεβλώσεις» στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων και υπέρογκες δαπάνες στους φορείς της γενικής κυβέρνησης, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας:

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα και σήμερα περιθώριο για στοχευμένες μειώσεις σε δαπάνες». Τα παραπάνω δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης του, σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Aντέννα.

«Ο κόφτης, τα 3,6 δισ. πρόσθετα μέτρα δεν υπήρχαν στο τραπέζι πριν δύο μήνες, μπήκαν στο τραπέζι ως αποτέλεσμα των χειρισμών της κυβέρνησης» είπε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα πως «επέλεξε το μείγμα πολιτικής να περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων και όχι περικοπές δαπανών».

«Υπάρχει και άλλος δρόμος. Μπορούμε να πετύχουμε στόχους, περιορίζοντας τις δαπάνες. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε ένα δρόμο που δεν θα οδηγήσει πουθενα. Η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει» υποστήριξε, ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση θα ακολουθήσει ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων ώστε να πετύχει τους ίδιους στόχους που έχουν τεθεί.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα και σήμερα περιθώριο για στοχευμένες μειώσεις σε δαπάνες» είπε φέρνοντας ως παραδείγματα υπερβάσεις που κάνουν φορείς της γενικής κυβέρνησης και που ξεπέρασαν τα 500 εκατ. ευρώ το 2015, αλλά και στρεβλώσεις στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων. 

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας έχει μια ξεκάθαρη πολιτική και δεν προστατεύει τους πολλούς. 

«Προστατεύει εκείνους που αντιλαμβάνεται ως πολιτικούς του πελάτες. Διχάζει, θέλει μια κοινωνία που θα υπάρχουν κάποιοι που θα ευνοηθούν από αυτές τις ρυθμίσεις και κάποιοι άλλοι που θα πονέσουν. 

Εμείς λέμε: πρέπει να βρούμε ένα τρόπο που να κατανέμονται τα βάρη δίκαια και σε κάθε περίπτωση εγώ δεν θα συμμετέχω στο παιχνίδι του ταξικού διχασμού το οποίο υιοθετεί ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κυρίτσης και όλοι όσοι κινούνται γύρω από το σύστημα του Μαξίμου» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Τσίπρας μας είπε ένα πολύ ωραίο παραμύθι και τώρα οι πολίτες τού γυρνάνε την πλάτη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός θα αποτύχει.

Ο κ. Μητσοτάκης επίσης ξεκαθάρισε: «Εμείς θα υλοποιήσουμε όλες τις διορθωτικές μεταρρυθμίσεις που υπάρχουν στο πρόγραμμα γιατί τις πιστεύουμε. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι αδύνατο να παράγουμε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4% για τα επόμενα 15 χρόνια. Θα πείσουμε λοιπόν τους δανειστές μας να παράγουμε λίγο χαμηλότερα πλεονάσματα, ώστε να μπορούμε να έχουμε λίγο μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία».

Χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα αναξιόπιστο, τονίζοντας πως οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού με τους χειρισμούς του ενώ, όπως είπε, σήμερα καλείται να εφαρμόσει μια πολιτική στην οποία δεν πιστεύει.

Σχετικά με το «υπερταμείο», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αν ο κ. Τσίπρας είχε προχωρήσει στις ιδιωτικοποίησεις δεν θα του ζητούσαν το υπερταμείο. 

«Το υπερταμείο και ο κόφτης είναι το τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα. Ο κόφτης ζητείται επειδή όλοι ξέρουν ότι τα μέτρα δεν θα αποδώσουν» είπε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως εξαπάτησε τους πολίτες.

«Η απάτη του κ. Τσίπρα είχε πολύ μεγάλο κόστος. Εμείς λέμε στους πολίτες ότι μετά από τόσο πολύ λαϊκισμό, θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές» σημείωσε.

Οι μεταρρυθμίσεις θα κάνουν την Ελλάδα ελκυστική στους επενδυτές» είπε, ενώ ανακοίνωσε πως στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές του προγράμματος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στο αίτημα της ΝΔ για εκλογές ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το ερώτημα δεν είναι αν βιάζεται αυτός, αλλά αν βιάζεται η χώρα. 

«Η κυβέρνηση κάνει βαθιά ζημιά στον τόπο. Γι’ αυτό ζητάμε εκλογές αλλά θα αξιοποιήσουμε απόλυτα τον χρόνο που έχουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Δεν θα ακολουθήσω την λογική του ώριμου φρούτου» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εκτιμώντας πως διαμορφώνεται μια δυναμική που αναγνωρίζει ότι ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να συνεχίσει.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου