Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Ακτοπλοΐα: Επανασύνδεση της Καλαμάτας με τα Kύθηρα και την Κρήτη

 Από τις 19 Ιουνίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2016, με πιθανή παράταση μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λανέ Sea Lines στο δρομολόγιο Καλαμάτα - Κύθηρα - Καστέλι Κρήτης, όπως γνωστοποίησε στο Δήμαρχο Καλαμάτας ο κ. Σταύρος Μπακολιάς, εμπορικός αντιπρόσωπος της ΑΝΕΚ Lines για Πάτρα και Ηγουμενίτσα και της ΛΑΝΕ Sea Lines για την Καλαμάτα.

Ο κ. Μπακολιάς, που επισκέφθηκε το Δημαρχείο, ενημέρωσε επίσης το Δήμαρχο για το σοβαρό ενδεχόμενο διενέργειας και δεύτερου δρομολογίου εβδομαδιαίως, με πιθανότερη ημέρα την Τετάρτη. 

Άλλωστε, με την παράδοση σε λειτουργία του νέου οδικού τμήματος, η Σπάρτη και η Τρίπολη έρχονται πιο κοντά στην Καλαμάτα, με την άνεση, την αξιοπιστία και την ασφάλεια ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που πληρεί όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές κάνοντας την προσέγγιση του νομού Λακωνίας εύκολη και γρήγορη. 

Στο Δημαρχείο Καλαμάτας συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις στα Χανιά και την Καλαμάτα, με τη συμμετοχή καλλιτεχνικών σχημάτων και πολιτιστικών συλλόγων και με τη διενέργεια δράσεων γευσιγνωσίας, με προσιτό εισιτήριο για όσους μετάσχουν, ώστε να προβληθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Καλαμάτας και Κρήτης.

Ο Δήμαρχος κ. Νίκας Παναγιώτης τον διαβεβαίωσε ότι θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του. 

Το πολιτιστικό τμήμα του Δήμου Καλαμάτας θα συναντηθεί προσεχώς με την υπεύθυνη marketing της Euroline S. Bakolias κ. Τζοάννα Γιαννοπούλου με θέμα συζήτησης τα παραπάνω αλλά και περαιτέρω επικοινωνία με τον Δήμαρχο Χανίων με σκοπό την ανταλλαγή τοπικών προϊόντων αλλά και τη διοργάνωση folklore εκδηλώσεων που προάγουν την παράδοση. 

Ο κ. Μπακολιάς κατόπιν συναντήθηκε με τον κ. Χάρη Βγενή, πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η πιθανή δημιουργία υποδομών τύπου box-εκδοτηρίων εντός λιμένος για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. 

Ακολούθησε συνάντηση με τον κ. Παναγιώτη Μποτίνη, κεντρικό Λιμενάρχη Καλαμάτας, που διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας, με υπόσχεση από τη μεριά του για στήριξη και υλοποίηση των ιδεών της εταιρείας. 

Τέλος, θα ακολουθήσουν συναντήσεις του κεντρικού πράκτορα της Λανέ Sea Lines κ. Μπακολιά με εκπροσώπους ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών πρακτόρων καθώς και με τα τοπικά Μ.Μ.Ε στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας καμπάνιας της ΕUROLINE για την επικείμενη γραμμή του F/B Bιτσέντζος Κορνάρος, τις ώρες δρομολογίων και τις τιμολογιακές πληροφορίες. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου