Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Στην «Ελληνικά Υδατοδρόμια» ανατέθηκε η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Πύλου

Η Πύλος, ένας από τους πλέον ποιοτικούς και ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, προστέθηκε στο δίκτυο των 28 υδατοδρομίων που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης από την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, έλαβε τη σημαντικότατη πρωτοβουλία να προχωρήσει στη δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της Πύλου, με στόχο την ενίσχυση της προσβασιμότητας και τον περαιτέρω εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Μεσσηνίας, του οποίου η φήμη έχει ήδη ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας, λόγω και της λειτουργίας στην περιοχή του κορυφαίου σε ποιότητα τουριστικού συγκροτήματος "Costa Navarino".

Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Πύλου ανατέθηκε στην εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», η οποία έχει ήδη ολοκληρώσει την αδειοδότηση του πρώτου υδατοδρομίου της χώρας στην Κέρκυρα.

Σύντομα, η εταιρεία ολοκληρώνει την αδειοδότηση του Υ/Δ Παξών, ενώ ακολουθούν αυτά της Πάτρας και των υπολοίπων νησιών του Ιονίου. Με τα υδατοδρόμια αυτά και την προσθήκη νέων «στρατηγικών» προορισμών (όπως είναι η Πύλος) η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία εκτενούς δικτύου υδατοδρομίων στη Δυτική Ελλάδα.

Οι διαδικασίες για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Πύλου ξεκίνησαν άμεσα. Ήδη, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» μετέβη στην Πύλο και μετά από αυτοψία χωροθέτησε το υδατοδρόμιο στο λιμάνι της πόλης, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα πλέον ασφαλή λιμάνια στη Μεσόγειο (λόγω της νήσου Σφακτηρίας που βρίσκεται μπροστά του και με το μακρόστενο σχήμα της, λειτουργεί ως φυσικός κυματοθραύστης).

Μέσω του υδατοδρομίου της Πύλου, εκτός των άλλων, θα εξυπηρετούνται και πτήσεις για τη μεταφορά επιβατών από /και προς άλλους τουριστικούς προορισμούς (π.χ. προς Κρήτη, Ιόνιο, Κυκλάδες), καθώς και προς άλλους σημαντικούς προορισμούς-πόλεις της Πελοποννήσου (Πάτρα, Κόρινθο, Κατάκολο, Ναύπλιο, κ.λπ.).

Ακόμα, θα πραγματοποιούνται περιηγητικές πτήσεις (Sightseeing) προς τα αξιοθέατα της περιοχής, ενώ θα καλύπτονται και αεροπορικές μεταφορές ειδικού σκοπού (νοσοκομειακές, cargo κ.λ.π).

Επιπλέον, η γεωγραφική θέση της Πύλου εξασφαλίζει την εύκολη σύνδεση του υδατοδρομίου με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μέσω πτήσεων που θα πραγματοποιούνται με αμφίβια Υδροπλάνα.

Οι τουρίστες, φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, θα έχουν τη δυνατότητα να επιβιβάζονται σε υδροπλάνο και με πτήση ολιγόλεπτης διάρκειας να βρίσκονται στην Πύλο, ξεκινώντας έτσι τις διακοπές τους με άκρως εντυπωσιακό τρόπο. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου