Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Το μέλλον των λεωφορείων

Η Iveco Bus προωθεί ένα πρόγραμμα με την ονομασία «Paris Bus 2035» μέσω του οποίου έδωσε τη δυνατότητα σε νέους σχεδιαστές να προτείνουν… φρέσκες λύσεις αναφορικά με τα λεωφορεία του μέλλοντος.

Ο κλάδος των επιβατικών μεταφορών εξελίσσεται ιδιαίτερα γρήγορα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στις αστικές μεταφορές επιβατών, χάρη στην ανάπτυξη των νέων «έξυπνων» πόλεων και των υπερσύγχρονων τεχνολογιών που τις καθορίζουν.

Προκειμένου λοιπόν να συμβαδίσει με όλες αυτές τις νέες τάσεις που αναδύονται στον κλάδο του design και των ψηφιακών εφαρμογών, η Iveco Bus, μέλος της CNH Industrial, έχει εδραιώσει μια συνεργασία με διάφορες σχολές σχεδιαστών σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να μπορέσει να… εκμεταλλευτεί αυτήν την «αστείρευτη» πηγή νέων ιδεών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, περιλαμβάνεται και η πρωτοβουλία «ParisBus 2035» που η εταιρεία διεξήγαγε με τη συνδρομή φοιτητών σχεδιαστών από τη σχετική σχολή της πόλης Ναντ στην Γαλλία (Nantes School of Design).

Το εν λόγω πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία σε 15 νέους φοιτητές να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους αναφορικά με την μορφή και τις δυνατότητες που θα έχουν τα αστικά λεωφορεία σε 20 χρόνια από τώρα.

Επικεφαλής του προγράμματος ήταν η κ. Claire dAchon, επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της CNH Industrial για τον κλάδο των λεωφορείων, η οποία συνεργάστηκε στενά με τη συγκεκριμένη ομάδα φοιτητών προκειμένου να τους επιτρέψει να κατανοήσουν καλύτερα τη σχεδίαση, τη δομή και τις υπηρεσίες που καλούνται να προσφέρουν στους επιβάτες, τα σύγχρονα λεωφορεία.

Από την πλευρά τους, οι 15 φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 20 Μαΐου, μια σειρά από σχέδια διαφόρων τύπων αστικών λεωφορείων, όπως το διώροφο πρωτότυπο που σας παρουσιάζουμε. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου