Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Λονδίνο: Λίγες μέρες μετά την εκλογή του νέου δημάρχου, τα μαύρα ταξί γίνονται... οικολογικά

Η συμφωνία του Παρισιού που δεσμεύει τις χώρες στην αισθητή μείωση των εκπομπών ρύπων που προκαλούν το φαινόμενο του Θερμοκηπίου στον πλανήτη, οδηγεί σε μαζικές και καινοτόμες επιλογές. 

Μία από αυτές αφορά τη μετατροπή του στόλου των γνωστών μαύρων ταξί σε ηλεκτρικά, ούτως ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια και να μην εκπέμπουν τους ρύπους από την καύση του πετρελαίου.

Η κινεζική εταιρεία που διαχειρίζεται τον τεράστιο στόλο των μαύρων ταξί στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα μετατροπής θα κοστίσει περίπου 400 εκατ. δολάρια. 

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σταδιακά και θα ξεκινήσει εντός του 2016, μέχρι το τέλος του οποίου θα δοθούν 56 εκατ.δολάρια.

Τη μετατροπή των ταξί σε ηλεκτρικά θα αναλάβει ειδική εταιρεία, η οποία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τις δύο επόμενες εβδομάδες, καθώς μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις στο Κόβεντρι. 

Η ίδια εταιρεία θα παράγει απευθείας νέα ηλεκτρικά οχήματα από το 2017, με σκοπό να ανανεωθεί ο στόλος το συντομότερο δυνατό και δη με νέα αυτοκίνητα.

Οι δυνατότητες του νέουν εργοστασίου θα είναι για 36.000 οχήματα το χρόνο, ενώ συνολικά τα ταξί που κυκλοφορούν στους δρόμους του Λονδίνου, είναι 23.000. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου