Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Μώραλης: Μεγάλη προσφορά ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος για τον Πειραιά


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε χθες στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, το Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων, η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η Ένωση Εργαζομένων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ, για τα 147 χρόνια προσφοράς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και των εργαζομένων, στην ανάπτυξη της Αθήνας και του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Βρισκόμαστε στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά, στο λιμάνι του Πειραιά σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση για τα 147 χρόνια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στη χώρα μας, στην Αθήνα και στον Πειραιά. Μια σημαντική εκδήλωση για τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο με πολύ μεγάλη προσφορά για τη χώρα και για την πόλη του Πειραιά, τη διασύνδεση του Πειραιά με την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι το μέγεθος της προφοράς και μιας πολύ μεγάλης ιστορικής διαδρομής. Παράλληλα, παρουσιάζεται και η έκθεση του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου με πολύ ενδιαφέροντα θέματα που αξίζει να επισκεφθεί κάθε Πειραιώτης, κάθε Έλληνας αλλά και κάθε τουρίστας, ο οποίος επισκέπτεται την πόλη του Πειραιά.

Στο πλαίσιο αυτό, μίλησα με τον Πρόεδρο, ώστε και ο Δήμος Πειραιά να εντάξει κι αυτό το Μουσείο στον σχεδιασμό του, στις εκδόσεις, στα φυλλάδια που θα μοιράσουμε, στην ενημέρωση που κάνουμε στην άφιξη της κρουαζιέρας, ώστε να δημιουργήσουμε κι εδώ μια επισκεψιμότητα, η οποία νομίζω θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, για όσους επισκεφθούν την έκθεση αυτή.

Εύχομαι να γίνουν κι άλλου τέτοιου είδους εκδηλώσεις στην πόλη ή αντίστοιχες στα μουσεία γιατί νομίζω ότι αυτά είναι που μαθαίνουν στους νεώτερους την ιστορία της χώρας αλλά είναι και πολύ ενδιαφέροντα θέματα για τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας.» 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου