Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης κατά προέδρου Αττικό Μετρό

«Πρέπει να δείξουν λίγη καλή θέληση και οι εργαζόμενοι» ενώ διαβλέπει πίσω από την διάθεσή τους να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για αποζημιώσεις απόλυσης «πολιτικές σκοπιμότητες». Γ. Μυλόπουλος, τέως «πρύτανης, νυν πρόεδρος(;) Αττικό Μετρό. 23-05-2015, stokokkino.gr… 

Έχει δίκιο ο πρόεδρος(;) της Αττικό Μετρό. 
Σίγουρα υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα. Πως είναι δυνατόν, εργαζόμενοι, οι οποίοι απολύθηκαν με νομικίστικα τεχνάσματα χωρίς αποζημίωση, ύστερα από οκτώ μήνες που εργάζονταν μια ημέρα την εβδομάδα, απλά να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη; 

Έχει δίκιο ο πρόεδρος(;). 
Γιατί αν είχαμε δίκιο οι εργαζόμενοι, θα έπρεπε -αφού του κτίσουμε την πόρτα του γραφείου του, κάτι οικείο γι’ αυτόν άλλωστε ως τέως «πρύτανης»- να κάνουμε κατάληψη στα γραφεία της Αττικό Μετρό και της κοινοπραξίας, να κάψουμε κανένα μηχάνημα αξίας 500.000 (όσο οι αποζημιώσεις μας), να εμποδίζουμε καθημερινά τις εργασίες στο κέντρο αλλά και στα άλλα εργοτάξια, να τιναχθεί το έργο στον αέρα, να την πληρώσει η πόλη και οι κάτοικοί της και να επιστρέψουμε και 600.000.000 ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί στο μεταξύ το χρονοδιάγραμμα θα είχε πάρει την κάτω βόλτα. 

Χωρίς να παραβλέπουμε το γεγονός πως δεν κάναμε και κάποια κινητοποίηση ώστε με δάκρυα οι πολιτικοί μας να μας συμπαρίστανται και να διατρανώνουν το δίκαιο του αγώνα και του εργάτη. 

Έχει δίκιο λοιπόν ο πρόεδρος(;). 
Προφανώς η προσφυγή μας για ακύρωση των απολύσεων και επιστροφή μας στην εργασία υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα. 

Διότι φίλε μου αν έχεις δίκιο και σε πνίγει πρέπει να τα κάνεις μπάχαλο όλα, όχι απλά, επειδή σέβεσαι τους συναδέλφους σου και δε θέλεις να τους στερήσεις το μεροκάματο με τη δική σου κατάληψη, επειδή εκτιμάς τον κίνδυνο για το έργο και την πόλη, να επιλέγεις τον ορθό και νόμιμο δρόμο της προσφυγής στη δικαιοσύνη. 

Έχει δίκιο ο πρόεδρος(;). 
Ποιοι είμαστε εμείς που θα δείξουμε πως ο συνδικαλισμός δεν είναι μόνο βία και τραμπουκισμός και φτηνός τσαμπουκάς, αλλά και επιχειρηματολογία και νομιμότητα και ορθολογισμός. 

Έχει δίκιο. 
Είμαστε ύποπτοι και υποκινούμενοι, γιατί έχουμε το νόμο και το δίκαιο μαζί μας. 

Υ. Γ. Το ερωτηματικό δίπλα στο πρόεδρος απλά υπενθυμίζει πως πραγματικό κουμάντο στο έργο κάνει ο εθνικός μας εργολάβος. Αυτός άλλωστε δήλωσε πως δεν προσλαμβάνει εργαζόμενο που έχει δικαστικές εκκρεμότητες. Βέβαια τα αρχαιολογικά εκτελούνται με χρήματα της Αττικό Μετρό και όχι δικά του. 

Ποιος λοιπόν είναι ο πρόεδρος; 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου