Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Σε απεργιακό κλοιό και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ αλλά και την απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει το νέο υπέρ - Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων τον ΟΣΕ.

Το πρωί συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών προκειμένου να καθορίσει τη στάση τους.

«Με το πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων, πέραν των μέτρων που αφορούν όλο το λαό, εισάγει την ιδιωτικοποίηση των Σιδηροδρομικών Υποδομών, επιμένοντας στο πείραμα του βρετανικού μοντέλου που έφερε σωρεία ατυχημάτων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. 

Μάλιστα υποστηρίζουν ότι επιπροσθέτως με το άρθρο 231 αφαιρεί δικαιώματα των εργαζομένων στην προς ιδιωτικοποίηση ΕΕΣΣΤΥ, προς όφελος του νέου ιδιοκτήτη.

«Δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσουν τον Δημόσιο Σιδηρόδρομο στον βωμό του κέρδους των ολίγων», καταλήγουν οι Σιδηροδρομικοί.

Σημειώνεται ότι τόσο η κατάργηση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας Προσωπικού, η οποία έχει προκαλέσει την εναντίωση των σιδηροδρομικών, όσο και η «αμνηστία» της ΕΕΣΣΤΥ για τις χρήσεις έως το 2013 που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, διευκολύνουν την αποκρατικοποίηση.

Η ΕΕΣΣΤΥ αποσχίστηκε από τον ΟΣΕ και διαχειρίζεται 11 επισκευαστικές βάσεις σιδηροδρομικού υλικού συνολικής έκτασης 290 στρεμμάτων, που βρίσκονται σε Πειραιά, Ρέντη, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη, Πύργο και Διακοφτό.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα κατάθεσης δεσμευτικής προσφοράς για την ΕΕΣΣΤΥ έχουν η γαλλική Alstom, η γερμανική Siemens και οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι. Οι οποίοι θα κληθούν στις 22 Ιουνίου να καταθέσουν τους σχετικούς φακέλους. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου