Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Εφαρμογή του ΟΑΣΑ, για την Τηλεματική: Στις 8.000 από 1.000 o αριθμός των «έξυπνων» στάσεων

Στις... 8.000 από 1.000 αυξάνει τον αριθμό των «έξυπνων» στάσεων η εφαρμογή του ΟΑΣΑ για την τηλεματική, η οποία βγήκε στον αέρα προκειμένου να βοηθήσει τους επιβάτες να εντοπίζουν την κοντινότερη στάση και το δρομολόγιο του λεωφορείου ή τρόλεϊ που τους εξυπηρετεί σε πραγματικό χρόνο από το κινητό τους τηλέφωνο.

Οι επιβάτες μέσω έξυπνων συσκευών (κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές) και κατεβάζοντας την εφαρμογή OASA Telematics, θα μπορούν να πληροφορούνται σε πραγματικό χρόνο για τις θέσεις των οχημάτων κάθε επιλεγμένης γραμμής πάνω σε χάρτη, για την άφιξη επόμενου οχήματος, για την πλησιέστερη στάση από τη θέση που βρίσκονται καθώς και για τη βέλτιστη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσουν έτσι ώστε να προγραμματίζουν έγκαιρα τις μετακινήσεις τους χωρίς περιττές αναμονές στις στάσεις.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει στα «Αγαπημένα» τις στάσεις που χρησιμοποιεί συνηθέστερα, ώστε να βρίσκει αυτόματα όλα τα δρομολόγια που διέρχονται από αυτές σε πραγματικό χρόνο.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Ι. Σκουμπούρης «με την εφαρμογή αυτή στο εξής όλες οι στάσεις των λεωφορείων της πρωτεύουσας καθίστανται «τηλεματικές» στάσεις, καθώς κάθε χρήστης, όπου κι αν βρίσκεται μπορεί να βλέπει στο κινητό του τηλέφωνο σε πόσα λεπτά θα
έρθει το επόμενο λεωφορείο στη συγκεκριμένη στάση που τον ενδιαφέρει». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου