Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΗΠΑ: Εκρηκτικά σε σχολικό λεωφορείο! Τεράστια γκάφα της CIA!

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται είναι αληθινό. Μικρά παιδιά επί σχεδόν μια εβδομάδα κυκλοφορούσαν με ένα λεωφορείο στο οποίο είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά από τη... CIA!

Όχι, οι πράκτορες της CIA δεν άλλαξαν στρατόπεδο. Ήταν μια άσκηση η οποία προέβλεπε έρευνα μας ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για εκρηκτικά και το σενάριο περιελάμβανε και τοποθέτηση εκρηκτικών σε σχολικό λεωφορείο. 

Η CIA λοιπόν δανείστηκε ένα λεωφορείο της Βιρτζίνια των ΗΠΑ και τοποθέτησε εκρηκτικά ώστε να τα εντοπίσουν οι σκύλοι της υπηρεσίας. Η άσκηση ολοκληρώθηκε όμως τα εκρηκτικά δεν αφαιρέθηκαν από το λεωφορείο το οποίο επιστράφηκε και χρησιμοποιούνταν κανονικά από το σχολείο επί σχεδόν μια εβδομάδα μεταφέροντας παιδιά. 

Τα εκρηκτικά εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια συντήρησης του οχήματος. Όλοι πάγωσαν, ζητήθηκαν εξηγήσεις και οι αρχές αν και παραδέχθηκαν το λάθος διαβεβαίωσαν ότι τα εκρηκτικά ήταν ακίνδυνα, ουσιαστικά καθώς ο τύπος τους απαιτεί τοποθέτηση πυροκροτητή για να γίνουν επικίνδυνα. Πυροκροτητής δεν είχε τοποθετηθεί και έτσι... ούτε γάτα, ούτε ζημιά...  

Το λάθος όμως έχει κάνει το γύρο του κόσμου ως ... τεράστια γκάφα. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου