Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Την κατάρτιση «Στρατηγικού Σχεδιασμού Μεταφορών» εξήγγειλε η υφυπουργός μεταφορών κ. Μ. Χρυσοβελώνη

Την κατάρτιση «Στρατηγικού Σχεδιασμού Μεταφορών»,  ο οποίος θα περιλαμβάνει αρχικά δύο σχέδια δράσης, που θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2016, εξήγγειλε η υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας υπεραστικών ΚΤΕΛ.

Αυτά είναι το «Σχέδιο Δράσης για τις Μεταφορές» και το «Σχέδιο Δράσης για την Εφοδιαστική Αλυσίδα (logistics)», τα οποία θα αποτελέσουν τις βάσεις και τον προπομπό για το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών» που θα έχει ορίζοντα εικοσαετίας (20ετίας).

Αναφορικά με την μετεγκατάσταση των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα, η υφυπουργός Μεταφορών, στην ομιλία της, έκανε μια αόριστη αναφορά, εάν και πριν από λίγες ημέρες φημολογούταν ότι το έργο θα μπορούσε να ενταχθεί στο «πακέτο Γιούνκερ», κάτι το οποίο φαίνεται ότι δεν συνέβη.

«Κατά την διαδικασία αυτήν θα κληθείτε εσείς όπως και όλοι οι φορείς των μεταφορών να καταθέσετε τις προτάσεις σας, ώστε να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε ένα άρτιο δίκτυο συνδυαστικών μεταφορών, το οποίο θα είναι δομημένο με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας, την  ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την συμβατότητα με το περιβάλλον.

Επιπρόσθετα, υψηλής χρηστικότητας έργο, το οποίο περιλαμβάνεται στο παραπάνω σχέδιο και σας αφορά άμεσα, είναι αυτό της κατασκευής του κεντρικού σταθμού λεωφορείων (εξωτερικού και εσωτερικού) στην περιοχή του Ελαιώνα.

Με αυτόν τον τρόπο θα καταστεί εφικτό ένα υγιές τοπίο, στο οποίο θα μπορείτε να εργάζεστε και να αναπτύσσεστε, με στόχο την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών μεταφορών στο κοινωνικό σύνολο», ανέφερε η υφυπουργός Μεταφορών.

Υπενθυμίζεται ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας προβλέπει τη μεταφορά όλων των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα, σε έκταση του ομώνυμου σταθμού μετρό και την κατασκευή τερματικού σταθμού. Μάλιστα, το 2012 είχαν υπογράψει μνημόνιο συναντίληψης η Αττικό Μετρό, ο δήμος Αιγάλεω και ο ΚΣΑΥΛΕ.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου