Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Κοπεγχάγη: Η πόλη με τα πιο ακριβά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στον κόσμο

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Κοπεγχάγης. 
Τέσσερα ευρώ και 13 λεπτά. Τόσο κοστίζει ένα εισιτήριο απλής μετάβασης για όποιον επιθυμεί να μετακινηθεί στην Κοπεγχάγη με λεωφορείο, τραμ ή μετρό. 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Statista, μιας ιστοσελίδας παροχής στατιστικών στοιχείων, η πρωτεύουσα της Δανίας έχει τις πιο ακριβές αστικές συγκοινωνίες στον κόσμο.

Στη δεύτερη θέση κατατάσσεται η Στοκχόλμη, πρωτεύουσα της Σουηδίας, όπου ένα εισιτήριο απλής μετάβασης κοστίζει τρία ευρώ και 72 λεπτά ενώ ακολουθεί το Λονδίνο με την τιμή ενός απλού εισιτηρίου να είναι τρία ευρώ και 60 λεπτά. 

Μάλιστα στην πρωτεύουσα της Βρετανίας όλοι όσοι χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους, ξοδεύουν αισθητά λιγότερα χρήματα από εκείνους που επιλέγουν να μετακινηθούν με τις αστικές συγκοινωνίες.

Πιο συγκεκριμένα -όπως αναφέρει ο Independent σε δημοσίευμά του- από το 1980 έως το 2014, το κόστος μετακίνησης με το αυτοκίνητο μειώθηκε κατά 14% ενώ τα εισιτήρια των λεωφορείων αυξήθηκαν κατά 58% και των τρένων κατά 63%.

Η πιο φτηνή, μεταξύ των πρώτων δώδεκα πόλεων με τα πιο ακριβά ΜΜΜ στον κόσμο, είναι η Νέα Υόρκη όπου ένα εισιτήριο απλής μετάβασης κοστίζει 2 ευρώ και 46 λεπτά. 

Δεύτερη πιο φτηνή πόλη είναι το Ελσίνκι, πρωτεύουσα της Φινλανδίας, όπου μια απλή διαδρομή με λεωφορείο, τραμ ή μετρό κοστίζει 2 ευρώ και 57 λεπτά ενώ στην αμέσως επόμενη θέση βρίσκεται το Βερολίνο με το κόστος του απλού εισιτηρίου να ανέρχεται στα 2 ευρώ και 58 λεπτά. 

Στην πρώτη δωδεκάδα συμπεριλαμβάνονται επίσης το Όσλο, το Όκλαντ, το Δουβλίνο, η Ζυρίχη, η Γενεύη και η Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με την έρευνα της Statistica, το 2015 η μέση τιμή ενός εισιτηρίου απλής μετάβασης σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο, κυμαινόταν μεταξύ 2,46 και 4,13 ευρώ. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου