Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Κατάρ: Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της Σήραγγας της Κόκκινης Γραμμής στην Ντόχα


Με εορτασμό ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου το breakthrough του ΤΒΜ στο Κατάρ. Ουσιαστικά σημαίνει την ολοκλήρωση διάνοιξης της σήραγγας στο βόρειο τμήμα της Κόκκινης Γραμμής του Μετρό της Ντόχα.

Η διάνοιξη της σήραγγας μήκους 11,3χλμ ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου 2014 και χρησιμοποιήθηκαν 4 ΤΒΜ. Μάλιστα όπως αναφέρει η ανακοίνωση κατάφεραν να διανοίγουν κατά μέσο όρο 30 μέτρα την ημέρα, με το απόλυτο ρεκόρ για το έργο να είναι 42 μέτρα σε μία μέρα από τον Μετροπόντικα Lebretha στις 29 Μαρτίου 2015.

Οι εργασίες στο βόρειο τμήμα της Κόκκινης Γραμμής πραγματοποιούνται από την Κοινοπραξία ISG που αποτελείται από τις Impregilo, SK E&C και Galfar Al Misnad. Το έργο περιλαμβάνει 7 υπόγειους και 2 υπέργειους σταθμούς με το 70% των εργασιών να έχει ολοκληρωθεί.

Όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Rail Abdulla Al Subaie, "είναι γνωστό πως πριν ένα έτος ένα από τα ΤΒΜ μας πλημμύρισε και είναι μεγάλο επίτευγμα σήμερα να αποδεικνύουμε την αποτελεσματικότητας μας και πως το συνολικό porject δεν επηρεάστηκε από αυτό το γεγονός.

Η Κόκκινη Γραμμή είναι μία γραμμή από Νότο προς Βορρά και συνδέει το Al Wakra με το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad. Συνολικά θα διαθέτει 18 σταθμούς και 41χλμ μήκος. Οι εργασίες χωρίστηκαν σε 2 εργολαβίες και στο Νότιο τμήμα διανοίγουν τις σήραγγες 5 ΤΒΜ.

Στην πρώτη φάση των έργων Μετρό έχει φτάσει στο 85% και η ολοκλήρωση τους αναμένεται το Φθινόπωρο. 6 TBM λειτουργούν στην Gold Line όπου εκεί συμμετέχει και ο ΑΚΤΩΡ και άλλοι 10 στην Πράσινη Γραμμής. Η έναρξη λειτουργίας στις 3 γραμμές αναμένεται για το 4ο τρίμηνο του 2019. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου