Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Σουηδία: Διαμαρτυρία ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις από το Συνδικάτο Εργαζομένων του μετρό της Στοκχόλμης

Από τη διαμαρτυρία στη νομαρχία της Στοκχόλμης από το SEKO Klubb 111
Παράσταση διαμαρτυρίας στη νομαρχία της Στοκχόλμης, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 4 Απρίλη, το Συνδικάτο Εργαζομένων στο μετρό της Στοκχόλμης SEKO Klubb 111, ανταποκρινόμενο στην πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Γραφείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Το συνδικάτο είχε τη συμπαράσταση και του Συνδικάτου στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Το Συνδικάτο κατέθεσε ένα ψήφισμα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και για συγκοινωνίες κάτω από 100% δημόσιο έλεγχο.

Ο Κρίστοφερ Τάμσον, υπεύθυνος από τη Νομαρχία για τις αστικές συγκοινωνίες, από το συντηρητικό κόμμα, παρέλαβε το ψήφισμα και δήλωσε ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων θα συνεχιστεί. 

Βέβαια και οι σοσιαλδημοκράτες που παρέλαβαν το ψήφισμα, είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά χωρίς δογματισμό, όπως λένε.

Στο ψήφισμα, επισημαίνονταν επίσης η διαμαρτυρία του συνδικάτου για τις περικοπές που γίνονται και οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που χειροτερεύουν με αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και το λαό που γεύεται τις συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων. 

Επίσης καταδικάστηκαν οι συμπράξεις δημόσιου/ιδιωτικού τομέα που δίνουν επιπλέον ζεστό χρήμα στα μονοπώλια που λυμαίνονται τις αστικές συγκοινωνίες. 

Τέλος σημειώνεται ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα από το Συνδικάτο Εργαζομένων στο μετρό. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου