Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

«Βολές» ΠΟΣ εναντίον Θ. Βούρδα της ΕΡΓΟΣΕ για τις προαγωγές προσωπικού

Για «προσωπικές προαγωγές» και για φιλοσοφία του «ενός ανδρός αρχή» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών στις προαγωγές προσωπικού στην ΕΡΓΟΣΕ από τον διευθύνοντα σύμβουλο Θ. Βούρδα.

Όπως επισημαίνεται, σε σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας, "Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών επανειλημμένως και εγγράφως έχει καταθέσει τις απόψεις της για το ζήτημα που αφορά τις κρίσεις του προσωπικού, καθώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι προαγωγές σήμερα.

Οι προαγωγές του προσωπικού επιβάλλεται να πραγματοποιούνται, εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, μέσα από Συμβούλια Προαγωγών, στα οποία συμμετέχει και εκπρόσωπος των εργαζομένων τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Η εφαρμογή του Διευθυντικού δικαιώματος, δηλαδή του «ενός ανδρός αρχή», είναι εξ ορισμού μια αντιδημοκρατική πράξη και αδιαφανή διαδικασία που ενέχει αυθαιρεσίες, σκοπιμότητες και παραλείψεις, προκαλώντας το περί δικαίου αίσθημα.

Παρά το ότι, έστω και λεκτικά από επίσημα κυβερνητικά χείλη στηρίζεται η ανωτέρω άποψη, εν τούτοις οι προαγωγές που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα στον Σιδηρόδρομο, όχι μόνο δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, τουναντίον εφαρμόζουν το διευθυντικό δικαίωμα και προάγουν τις προσωπικές τους διευθετήσεις.

Η αρχή έγινε πέρσι με τον ΟΣΕ, όπου προχώρησε σε προαγωγές με αιτήσεις των ενδιαφερομένων που είχαν κατατεθεί προ ενός έτους. Ακολούθησε η ΕΕΣΣΤΥ που χωρίς καμία διαδικασία άλλαξε τους Διευθυντές εν μια νυκτί και τώρα η ΕΡΓΟΣΕ, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θ. Βούρδας, ακολουθώντας την τακτική των προηγούμενων δεν τήρησε καμία διαδικασία, έστω για να κρατήσει τα προσχήματα.

Ο κ. Βούρδας, γράφοντας στα "παλαιότερα των υποδημάτων του" κάθε συλλογική αρχή, χωρίς να τηρήσει καμία διαδικασία προχώρησε σε προαγωγές, δείχνοντας ότι έχει αποφασίσει να διοικήσει με τη φιλοσοφία του «ενός ανδρός αρχή» μια εταιρεία που διαχειρίζεται τα χρήματα του Έλληνα και Ευρωπαίου φορολογούμενου.

Παρά τη θύελλα διαμαρτυριών που προκάλεσε, εμμένει στο αλάθητο των πράξεών του που έχουν καταστρατηγήσει κάθε έννοια δικαίου, τόσο σε αντικειμενικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Αντί αυτού, αρκείται μάλιστα να αναφέρεται σε διορθωτικές κινήσεις κάπου στο μέλλον.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει αυθαιρεσίες και προκλήσεις από τους Διευθύνοντες Συμβούλους. 

Απαιτούμε την εφαρμογή διαδικασίας προαγωγών, με κανόνες που θα διασφαλίζουν την αξιοκρατία με τη συμμετοχή των εργαζόμενων. 

Σε κάθε ευνομούμενη κοινωνία είναι δικαίωμα του κάθε εργαζομένου που έχει τα προσόντα και τις προϋποθέσεις, τουλάχιστον να κριθεί". 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου