Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΟΣΜΕ: Συνδικαλιστικές διώξεις στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αυτονόητη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η πάλη, η αντίσταση και ο αγώνας απέναντι στις ανάλγητες και ανελέητες διώξεις που υφίστανται, καθώς και το δικαίωμα των ίδιων αλλά και των σωματείων να παλεύουν, να αντιστέκονται, να αγωνίζονται και να διεκδικούν αμφισβητείται όλο και περισσότερο από τους εργοδότες, οι οποίοι προσπαθούν να προσδώσουν στον αγώνα αυτό και ποινικά χαρακτηριστικά.

Συνήθης και πάγια η τακτική των εργοδοτών.

Η τακτική των διώξεων συνδικαλιστικών στελεχών με σκοπό τον εκφοβισμό των εργαζομένων.

Κατά τον ίδιο τρόπο και με τον ίδιο σκοπό και στόχο συμπεριφέρεται και η επιχείρηση ΚΤΕΛ Ν. Χαλκιδικής Α.Ε.

Καταγγέλλουμε την προαναφερόμενη επιχείρηση, στην οποία μετράμε το τελευταίο διάστημα άνω των τριάντα απολύσεων συναδέλφων.

Την επιχείρηση η οποία σέρνει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια και τα πειθαρχικά συμβούλια προκειμένου να τους εκφοβίσει και να ποινικοποιήσει τον αγώνα τους.

Καταγγέλλουμε την προαναφερόμενη επιχείρηση και για την δίωξη κατά του συναδέλφου Παναγιώτη Πατουλιού, Γεν. Γραμματέα του σωματείου μέλους μας με την επωνυμία «Συνδικάτο Εργαζομένων στα ΚΤΕΛ Νομών Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής», για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της.

Τονίζουμε ότι όσα το τελευταίο διάστημα γίνονται στη συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά και σε όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας, δεν περνάνε απαρατήρητα από την Ομοσπονδία μας.

Με κάθε νόμιμο τρόπο στηρίζουμε τους εργαζόμενους.

Απερίφραστα και κατηγορηματικά δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τον συνάδελφο Παναγιώτη Πατουλιό, αλλά και προς όλους τους εργαζόμενους που θίγονται.

Ζητάμε την άμεση άρση της δίωξης κατά του συναδέλφου, αλλά και τον συνεχή έλεγχο των επιχειρήσεων ΚΤΕΛ, των μονοπωλιακών επιχειρήσεων οι οποίες ενώ κατ’ αποκλειστικότητα υπό την εποπτεία της πολιτείας και χωρίς ανταγωνιστές ασκούν το συγκοινωνιακό έργο, έχουν εξαπολύσει μπαράζ απολύσεων και διώξεων κατά των εργαζομένων προκειμένου ή να τους “ξεφορτωθούν” ή να τους αναγκάσουν να υπογράψουν παράνομες και καταχρηστικές ατομικές συμβάσεις εργασίας με σημαντικές μειώσεις αποδοχών.

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για κάθε περίπτωση
ο αγώνας συνεχίζεται



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου