Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Επόπτες κομάντος σε Μετρό, ΗΣΑΠ, και Τραμ ζητά η ΣΤΑΣΥ

Ερωτήματα προκαλούν τα ειδικά προσόντα που προβλέπονται για όσους ενδιαφέρονται να αναλάβουν θέση επόπτη ασφαλείας στη ΣΤΑΣΥ, τον φορέα που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του μετρό, του Ηλεκτρικού και του τραμ.

Η πρόσκληση, που έχει στα χέρια της η «Εφ.Συν.», εκδόθηκε στις 4 Απριλίου και απευθύνεται προς όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, αλλά στην ουσία αποκλείει ένα μεγάλο μέρος τους και κυρίως τις γυναίκες.

Αφορά εθελοντικές μετατάξεις για την κάλυψη τεσσάρων θέσεων επόπτη ασφαλείας του δικτύου και των αμαξοστασίων της ΣΤΑΣΥ και περιλαμβάνει πέντε τυπικά προσόντα, όπως απολυτήριο Λυκείου, συναφή εμπειρία, καλή γνώση αγγλικών, ευχέρεια στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου τύπου Β.

Η τελευταία ανήκει στις επαγγελματικές κατηγορίες και επιτρέπει στον κάτοχό της την οδήγηση οχήματος μεταφοράς οχτώ επιβατών και φορτηγών με βάρος 3,5 τόνους.

Περιλαμβάνει όμως και άλλα δύο -«επιθυμητά», όπως τα χαρακτηρίζει- προσόντα, που αφορούν άδεια οδήγησης δίκυκλης μηχανής (;) καθώς και... στρατιωτική θητεία σε ειδικές μονάδες των ενόπλων δυνάμεων.

Στην τελευταία κατηγορία εντάσσονται όσοι υπήρξαν πεζοναύτες και όσοι υπηρέτησαν σε δυνάμεις καταδρομών όλων των όπλων, μεταξύ των οποίων τα ΛΟΚ που ειδικεύονται στον ορεινό αγώνα και τον ανορθόδοξο πόλεμο!

Η κατάταξη σε αυτά τα ειδικά σώματα γίνεται με βάση δήλωση προτίμησης που υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος. Προβλέπεται εντατική εκπαίδευση και δεν είναι τυχαίο ότι στο παρελθόν ήταν τα αγαπημένα σώματα στρατεύσιμων με φασιστικές απόψεις και συμπεριφορές.

Η ασφάλεια στο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ έχει ανατεθεί σε εταιρείες security, ενώ, με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα δολιοφθοράς σε ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων, το σύστημα έχει ενισχυθεί με αστυνομικούς που περιπολούν γύρω από σταθμούς με μεγάλη επιβατική κίνηση.

Η «Εφ.Συν.» απευθύνθηκε στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για να μάθει το σκεπτικό της θέσπισης των «επιθυμητών προσόντων» και αναμένει απάντηση. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου