Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ρέθυμνο: Απευθείας γραμμή του ΚΤΕΛ με το αεροδρόμιο των Χανίων

Ένα αίτημα χρόνων του Ρεθύμνου, η σύνδεση του νομού με το αεροδρόμιο των Χανίων, παίρνει σάρκα και οστά από τα μέσα του Απριλίου. 

Τα πάντα έχουν ολοκληρωθεί και τη Δευτέρα πρόκειται να γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, αφού οι διαβουλεύσεις μεταξύ των αντιπεριφερειαρχών Ρεθύμνου και Χανίων, κ.κ. Μαίρης Λιονή και Απόστολου Βουλγαράκη και της διοίκησης του ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης είχαν θετικό αποτέλεσμα.

Στο παρελθόν η ίδια προσπάθεια είχε ναυαγήσει, όμως τώρα πλέον υπάρχει συμφωνία όλων των πλευρών και έτσι θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους πολίτες δεν θέλουν να χρησιμοποιούν το δικό τους όχημα, να μεταφέρονται οικονομικά στο αεροδρόμιο των Χανίων.

Όπως διαβάζουμε στο goodnet.gr η γραμμή θα λειτουργεί ολόκληρο το χρόνο και όχι μόνο την καλοκαιρινή σεζόν και η συχνότητα των δρομολογίων θα εξαρτάται από τις πτήσεις εσωτερικού. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης, Γιώργος Χατζηδάκης, σε αυτή τη φάση το ΚΤΕΛ θα φτιάξει δρομολόγια που θα φτάνουν στο αεροδρόμιο για τις πτήσεις των εταιρειών Aegean και Ryanair, που εκτελούν πτήσεις εσωτερικού. 

Για την ώρα δεν θα υπάρχει εξυπηρέτηση των πτήσεων τσάρτερ, όμως είναι κάτι που θα εξεταστεί σοβαρά στο μέλλον, ώστε να καλυφθούν και οι ανάγκες των επισκεπτών.

Αξίζει, δε, να σημειώσουμε ότι τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ θα τροποποιούνται ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων και οι πολίτες θα ενημερώνονται από το ΚΤΕΛ τηλεφωνικά και διαδικτυακά.

Τα λεωφορεία θα ξεκινούν από το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου και θα καταλήγουν στη στάση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης», ενώ θα κάνει και ενδιάμεσες στάσεις όπου υπάρχουν για τις ανάγκες των υπεραστικών γραμμών. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου