Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Θέσπιση κατώτατου μισθού οδηγών, στον κλάδο των οδικών μεταφορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η αρμόδια Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ, κ. Violeta Bulc, ανακοίνωσε πως σκοπεύει να θεσπίσει νέους κανόνες για τις συνθήκες εργασίας των οδηγών στον κλάδο των οδικών μεταφορών έως το τέλος του 2016.

Στο πλαίσιο μιας σειράς από νομοσχέδια που στόχο έχουν να ρυθμίσουν πλήρως τον κλάδο των μεταφορών στην ευρύτερη επικράτεια της ΕΕ, η αρμόδια Επίτροπος Μεταφορών, κ. Violeta Bulc, ανακοίνωσε πως θέλει ουσιαστικά να σταματήσει τις μεταφορικές εταιρείες από το να υπό-πληρώνουν τους οδηγούς φορτηγών, χρησιμοποιώντας διάφορα κενά της ισχύουσας νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Επίτροπος από τη Σλοβενία ανέφερε σε ομιλία της στις 19 Απριλίου στις Βρυξέλλες πως τίθεται υπέρ της διασφάλισης κατώτατου μισθού των οδηγών φορτηγών.

«Όταν ένας οδηγός παραμένει στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα ή ασκεί δραστηριότητες σε μια δεδομένη χώρα σε τακτική βάση, πρέπει να λαμβάνει το ελάχιστο μισθό που ορίζεται από τη χώρα αυτή» τόνισε μεταξύ άλλων.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως διάφορες χώρες της ΕΕ όπως οι Δανία, Ιταλία, Κύπρος, Αυστρία, Φιλανδία και Σουηδία, δεν έχουν θεσπίσει εθνικό κατώτατο μισθό και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η κ. Bulcανέφερε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους τρόπους που θα μπορούσαν να ρυθμιστούν οι μισθοί των επαγγελματιών οδηγών καθώς, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: 

«… Θέλουμε να βρούμε μια λύση μεταξύ των κρατών - μελών, με χαμηλότερα κοινωνικά πρότυπα σε σχέση με εκείνα με υψηλότερα κοινωνικά πρότυπα». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου