Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Καταλήψη Διευθύνσεων Συγκοινωνιών στην Πελοπόννησο από εκπαιδευτές οδηγών

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων όπου στεγάζονται οι διευθύνσεις Συγκοινωνιών και Μεταφορών των περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, προχώρησαν το πρωί ιδιοκτήτες σχολών εκπαίδευσης οδηγών.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης που αποφάσισε για σήμερα η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών, λόγω της μη διενέργειας εξετάσεων υποψηφίων οδηγών τους τελευταίους περίπου δύο μήνες.

Όπως επισημάνθηκε, οι εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης νέων οδηγών δεν ενεργούνται, αφού οι εξεταστές απέχουν, διεκδικώντας ένα επίδομα υπερωριακής απασχόλησης, διότι οι εξετάσεις γίνονται σε χρόνο εκτός του ωραρίου απασχόλησής τους και κόπηκε στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι ιδιοκτήτες των σχολών τόνισαν ότι προχώρησαν σήμερα στην κινητοποίηση αυτή, για να κάνουν ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, αφού μόνο στην Τρίπολη είναι 500 υποψήφιοι νέοι οδηγοί, που περιμένουν να λήξει η αποχή των εκπαιδευτών και να δώσουν εξετάσεις, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες σχολών να βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία.

Από την άλλη πλευρά, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Μεταφορών στην Αρκαδία επεσήμανε ότι ο νόμος άλλαξε και οι εξετάσεις θα ενεργούνται εντός ωραρίου απασχόλησης του προσωπικού, με τη μόνη διαφορά ότι υπάρχει λιγοστό προσωπικό κι αν δεν βρεθεί λύση στο αίτημά τους, τότε λόγω των πολλών αντικειμένων που έχουν οι υπάλληλοι, τις ώρες των εξετάσεων θα υπολειτουργεί η υπηρεσία. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου