Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Συνέντευξη του κ. Χ. Σπίρτζη στον «Alpha 98,9», για την υπόθεση με την απάτη των εισιτηρίων στη ΣΤΑΣΥ

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης παραχώρησε σήμερα το πρωί συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha και τους δημοσιογράφους κ. Δ. Βερύκιο και κ. Σ. Λάμπρου. 

Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν, την υπό διερεύνηση υπόθεση διαχείρισης εισιτηρίων από τους συγκοινωνιακούς φορείς της Αθήνας.

Δείτε τι είπε:

Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ τι αποτέλεσμα έχουμε από την έρευνα σχετικά με αυτό το σκάνδαλο από ότι φαίνεται που ξεσπάει με τα εισιτήρια; 14 εκατομμύρια εισιτήρια τα περάσανε ως χαλασμένα, δήθεν τα κατέστρεψαν, δεν τα κατέστρεψε κανείς, τα ξανάριξαν στην αγορά και χάσαμε 20 με 30 εκατομμύρια το χρόνο. Πόσο καιρό γινόταν αυτό και τι αποτελέσματα έχουμε μέχρι τώρα; 
Υπουργός: Θα μου επιτρέψετε να μην πω πολλά πράγματα για αυτό το θέμα. Γίνεται έρευνα από τις αρμόδιες αρχές. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι οι απώλειες για το ελληνικό δημόσιο ήταν πάρα πολύ μεγάλες. Είναι σίγουρα πάνω από 20 εκατομμύρια το χρόνο. 

Δημοσιογράφος: Για πόσα χρόνια; 
Υπουργός: Για αρκετά χρόνια. 

Δημοσιογράφος: Πάνω από 10 δηλαδή;
Υπουργός: Μέχρι στιγμής κάπου εκεί. Το θέμα είναι τι έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις των αστικών μεταφορών τόσα χρόνια. Πως δεν είχαν ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Πως αποκαλύφθηκε, δεν ήταν τυχαίο γεγονός ότι αποκαλύφθηκε στο λίγο καιρό που είναι οι νέες διοικήσεις. Και ποιοι ήταν στις προηγούμενες διοικήσεις των αστικών μεταφορών, οι οποίοι αν θυμάστε καλά όταν πήγαμε να τις αλλάξουμε, είχε σηκωθεί εξέγερση περίπου, ότι πάμε να δημιουργήσουμε κομματικό κράτος, αλλάζοντας τις διοικήσεις στους συγκεκριμένους οργανισμούς. 

Δημοσιογράφος: Πόσα άτομα ενδέχεται να εμπλέκονται σε όλο αυτό ;
Υπουργός: Δεν το γνωρίζω. Αρκετά πάντως. 

Δημοσιογράφος: Εμπλέκονται λέει και απόστρατοι, έρχεται ένα μήνυμα τώρα. Ρώτα λέει το Σπίρτζη εμπλέκονται και απόστρατοι σε αυτή την υπόθεση;
Υπουργός: Δεν θα συνηγορήσω, πως να σας πω, στο να πλάσουμε μύθους τέλος πάντων, αυτά θα τα ανακοινώσουμε μαζί με τις αρμόδιες αρχές. 

Δημοσιογράφος: Το σκάνδαλο αυτό τι χρώμα έχει, είναι γαλάζιο, πράσινο ή τoυρκουάζ;
Υπουργός: Θα φανούν από τις ανακοινώσεις. Κάντε λίγη υπομονή. Είναι πολύ κοντά η ολοκλήρωση. Το θέμα είναι ότι υπάρχει πολιτικό θέμα, υπάρχει πολιτικό θέμα για τις διοικήσεις, για τις προηγούμενες διοικήσεις που υπήρχαν στην ΟΣΥ. 

Δημοσιογράφος: Όταν λέτε υπάρχει πολιτικό θέμα υπάρχει ευθέως πολιτικό θέμα και για πρώην συναδέλφους σας που καθόντουσαν σε αυτή την καρέκλα, πρώην πολιτικούς;
Υπουργός: Όχι. Υπάρχει πολιτικό θέμα για πρώην στελέχη και σε σχέση με τους ανθρώπους που ήταν εκεί. Υπάρχει πολιτικό θέμα με τις διοικήσεις της ΣΤΑΣΥ και του ΟΑΣΑ διότι σήμερα ο ένας είναι γενικός διευθυντής της ΝΔ. Δεν νομίζετε ότι υπάρχει θέμα; Όταν μάλιστα μας έλεγαν γιατί αντικαθιστούμε τις διοικήσεις σε αυτούς τους τρεις φορείς, τους τόσο πετυχημένους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους; Πριν δύο, δυόμισι μήνες γινόταν όλη αυτή η ιστορία και η κριτική που δεχόμαστε. Και βέβαια θα ήθελα να σας πω κ. Βερύκιε ότι δεν ήταν το μόνο που δεχθήκαμε κριτική και δεν είναι το μόνο που όσοι μας κατηγόρησαν άδικα θα κληθούν να απολογηθούν για τον τρόπο που στήριξαν συγκεκριμένες επιλογές και συγκεκριμένους ανθρώπους και δεν είναι μόνο κόμματα της αντιπολίτευσης, είναι και ΜΜΕ και άλλοι. 

Δημοσιογράφος: Δηλαδή τι θα κάνετε, θα κληθούν να απολογηθούν στο δικαστήριο;
Υπουργός: Δημόσια, δημόσια. 

Δημοσιογράφος: Α, δημόσια, δηλαδή θα ζητήσετε από ΜΜΕ δημόσια τοποθέτηση για το σκάνδαλο.
Υπουργός: Για τη στήριξη του τάδε συγκεκριμένου ανθρώπου. 

Δημοσιογράφος: Γιατί δεν αποκαλύφθηκε τότε ας πούμε, γιατί στηρίξανε και κάλυψαν καταστάσεις. Για να το λέτε αυτό κάτι συγκεκριμένο, πολύ συγκεκριμένο έχετε στο μυαλό σας. Ναι, δηλαδή υπάρχει ΜΜΕ έντυπο ή ηλεκτρονικό που στήριζε με νύχια και με δόντια συγκεκριμένο στέλεχος οργανισμού και επιτίθετο σε εσάς;
Υπουργός: Βεβαίως. 

Δημοσιογράφος: Μπορείτε να μας πείτε ποιο εννοείτε ;
Υπουργός: Όχι, δεν μπορώ κ. Βερύκιε, δεν μπορώ. Είναι βέβαιο ότι δεν ... 




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου