Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Δείτε πως οι μιζαδόροι του δημοσίου βγάζουν 100 ευρώ την ημέρα

Το φακελάκι ζει και βασιλεύει... Χωρίς αυτό πρέπει να έχεις γερά νευρά και καρτερική υπομονή για να μη λυγίσεις ...και ξεσπάσεις.

Σήμερα το πρωί ρεπόρτερ του ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ (tilegrafima.gr) έγινε αυτόπτης μάρτυρας ενός ακόμα κρούσματος διαφθοράς στο δημόσιο. Αυτή τη φορά για μία απλή μεταβίβαση Ι.Χ.

Ο ρεπόρτερ μας έφτασε στις 11:00 το πρωί στο υποκατάστημα του Υπουργείο Συγκοινωνιών νοτίου τομέα Αθηνών. Εκεί τον περίμενε ο έμπορος της μάντρας για να γίνει η μεταβίβαση του αυτοκινήτου που θα αγόραζε. Μετά από περίπου δέκα λεπτά έρχεται κι ο έμπορος. 

Μας πλησιάζει ένας νεαρός γνώριμος του, από ότι φάνηκε και παραλαμβάνει όλα τα επικυρωμένα έγγραφα για να διεκπεραιώσει όλη τη διαδικασία.

Ο ρεπόρτερ μας ρωτά τον έμπορο, όταν εκείνος απομακρύνθηκε για να αρχίσει να λαδώνει...: 

Ποιος είναι αυτός; Υπάλληλος του Υπουργείου;

Και του λέει ο έμπορος "όχι βέβαια, δικό μας υπάλληλος... των εμπόρων κτλ. Έτσι γίνονται οι δουλειές, εμείς πάμε να πιούμε καφέ απέναντι και θα μας φέρει εκεί την άδεια οδήγησης. Θα του δώσω 25 ευρώ. 10 ευρώ θα δώσει στον υπάλληλο και 15 ευρώ για τον ίδιο. Αυτή είναι η δουλειά του. Κάθε μέρα έχει περίπου 10 πελάτες. Αυτά είναι γνωστά...για εμάς, δεν είναι κάτι ξένο...ή καινούργιο..."

Ο μιζαδόρος διεκπεραιωτής καθημερινά βγάζει 150 ευρώ μεροκάματο... και άλλα τόσα περίπου ο υπάλληλος του Υπουργείου που τα φτιάχνει σε ένα τέταρτο περίπου. 

Κι ο κοσμάκης περιμένει στην ουρά με νούμερα προτεραιότητας και δεν εξυπηρετείται ούτε σε μία μέρα... 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου