Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ρόδος: Απειλούν με κινητοποιήσεις ταξιτζήδες, ΡΟΔΑ και ΚΤΕΛ για τα open buses

«Δεν πάει άλλο!», είπαν στον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο οι εκπρόσωποι των σημαντικότερων φορέων συγκοινωνιακού έργου του νησιού, που είχαν χθες συνάντηση μαζί του, σχετικά με την αναμενόμενη…κάθοδο ακόμα εννέα τουριστικών λεωφορείων ανοιχτού τύπου (open buses) στο νησί καθώς και είκοσι τουριστικών πούλμαν από άλλη περιοχή, δηλώνοντας αποφασισμένοι να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις καθώς, όπως λένε, πίσω τους βρίσκονται περί τις χίλιες οικογένειες!

Η συνάντηση με το Δήμαρχο αποφασίστηκε σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν από κοινού οι συγκοινωνιακοί φορείς και συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, τα τουριστικά πούλμαν, το ΡΟΔΑ και το ΚΤΕΛ, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στη χθεσινή συνάντηση.

Συγκεκριμένα, σ’ αυτήν μετείχαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί κ. Νίκος Μαστόρου, ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών τουριστικών πούλμαν κ. Μιχάλης Καφετζής, μαζί με μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων τους, επίσης ο Πρόεδρος της ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Παρασκευάς, ο Διευθυντής της Επιχείρησης κ. Φώτης Καραμανώλης, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Σάββας Κώστας κ.α.

Μετά το πέρας της συνάντησης, στο αντικείμενό της αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι των φορέων συγκοινωνιακού έργου οι οποίοι, καταρχήν, έκαναν γνωστό ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν, ήδη έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΤ δύο ακόμα άδειες για open buses σε εκείνους που ήδη δραστηριοποιούνται στη Ρόδο ενώ σχετικά αιτήματα έχουν κατατεθεί και βρίσκονται προς έγκριση για 5 ακόμα τέτοιου τύπου λεωφορεία από την Αθήνα και άλλα 2 από την Κρήτη. Σύνολο, δηλαδή, εφόσον δοθούν άδειες για όλα, μαζί με εκείνα που ήδη κυκλοφορούν, πρόκειται για 11 open buses!

Όπως είπαν, λοιπόν, χθες, στον Δήμαρχο εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε «η μπάλα έχει χαθεί για το καλοκαίρι». Μάλιστα, του κατέστησαν σαφές ότι συνολικά, όλοι αυτοί οι συγκοινωνιακοί φορείς εκπροσωπούν 970 οικογένειες στο νησί της Ρόδου. Μόνο ο Σύνδεσμος ταξί εκπροσωπεί 650 ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί.

«Αν γίνει αυτό εμείς θα αντιδράσουμε», διεμήνυσε ο κ. Καφετζής και ανέφερε ότι έχουν πληροφορίες ότι θα έρθει κάποιος από άλλη περιοχή της χώρας και θα φέρει 20 τουριστικά λεωφορεία για να δουλέψουν στη Ρόδο.

Δεν παρέλειψε επίσης, να αναφέρει ότι η απόφαση από φέτος τα τουριστικά πούλμαν να μη σταθμεύουν στην Κολώνα ελήφθη συναινετικά με το Δήμο, αφού οι ίδιοι είναι υπέρ σε οποιαδήποτε ενέργεια αποσυμφορίζει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη.

Έτσι, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, δέχθηκαν 7 πούλμαν να κάνουν στάση κοντά στο θέατρο της τάφρου και τα υπόλοιπα να σταθμεύουν στην Ακαντιά.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος συμφώνησε με τους λόγους που διαμαρτύρονται, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε περίπτωση που γίνει πράξη το σενάριο με τα πολλά open buses και μάλιστα τους έκανε γνωστή τη σκέψη του να απαγορευτεί η διέλευση για τα βαρέα οχήματα στο δρόμο από την πλατεία Σύμης μέχρι του Κόβα!

Από την πλευρά του, ο κ. Μαστόρου μίλησε για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία που πήραν οι τέσσερις φορείς συγκοινωνιακού έργου στη Ρόδο και τόνισε ότι ποτέ δεν είπαν να σταματήσει αυτή η «ατραξιόν», όπως χαρακτηρίζουν τα open buses, ωστόσο το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται είναι πολύ μεγάλο. 

Χαρακτηριστικά, μάλιστα, ανέφερε ότι το καλοκαίρι για να διασχίσει κάποιος με όχημα την περιοχή από τα «Πλατανάκια» μέχρι την Κολώνα, απαιτούνται 12 με 15 λεπτά κάτι που είναι αδιανόητο.

Μάλιστα, καυτηρίασε τα πολλά αιτήματα για open-buses στη Ρόδο λέγοντας ότι ζητούν και εκείνοι ως Σύνδεσμος να πάρουν μία άδεια και αν δεν τους δοθεί θα προβούν σε κινητοποιήσεις!

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, αυτή τη φορά, τόσο οι ταξιτζήδες όσο και οι υπόλοιποι συγκοινωνιακοί φορείς φαίνονται να έχουν αγανακτήσει και να είναι διατεθειμένοι να μην επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο αντιδρώντας δυναμικά.
Έτσι, κατά τη χθεσινή σύσκεψη αποφάσισαν αντιπροσωπεία όλων των φορέων συγκοινωνιακού έργου, μαζί με τον Δήμαρχο να μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφθούν τα Υπουργεία Τουρισμού και Μεταφορών, μια και η απόφαση για τις άδειες σε open buses είναι διυπουργική.

Ο κ. Μαστόρου δεν παρέλειψε, ακόμη, να αναφέρει ότι η κανονιστική απόφαση με την οποία η αρμοδιότητα αυτή για τις άδειες θα περνάει στο Δήμο, όπως είναι το αίτημά του, δεν έχει εκδοθεί ακόμη και θεωρούν ότι είναι παράλογο να μην ορίζει ο Δήμος τέτοια θέματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του κ. Κώστα από τα ΚΤΕΛ ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα τους και δείχνει ότι έχει διάθεση να τους βοηθήσει.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου