Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Λεμεσός: Διορία μίας εβδομάδας και μετά τραβούν χειρόφρενο τα λεωφορεία

Μια ακόμη εβδομάδα διορία πριν προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις έδωσαν οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, εν αναμονή σύσκεψης με την ίδια την Υπουργό Εργασίας που προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη. 

Οι εργαζόμενοι, που ζητούν επαναφορά της συλλογικής σύμβασης τους όπως είχε συμφωνηθεί πριν από δυο χρόνια, ενημερώθηκαν σε Γενική Συνέλευση τους από τις συντεχνίες, για τα αποτελέσματα πρωινής συνάντησης στη Μεσολαβητική Υπηρεσία και αποφάσισαν όπως δώσουν διορία μέχρι τη σύσκεψη που προγραμματίστηκε να γίνει για την ερχόμενη Τετάρτη, με την άμεση εμπλοκή της Υπουργού Εργασίας. 

Σε δηλώσεις του ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ, Χρίστος Χριστοφή, ανέφερε ότι, παρόλο που ούτε και σήμερα υπήρξε οποιαδήποτε πρόταση από το Υπουργείο, "μας ζήτησε η μεσολαβήτρια, αφότου ενημέρωσε την Υπουργό και ανέλυσε τις θέσεις των δυο πλευρών, να τις δώσουμε μιαν εβδομάδα περιθώριο για να παρέμβει η ίδια". 

Οι εργαζόμενοι, συνέχισε, θα αναμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης και σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, θα αποφασιστούν τα επόμενα απεργιακά τους μέτρα σε νέα Γενική Συνέλευση. 

"Δεν θέλουμε να προχωρούμε σε απεργίες αλλά αν οδηγηθούμε σε αδιέξοδο, η επιλογή δεν είναι άλλη από τη λήψη απεργιακών μέτρων", συμπλήρωσε. 

Από την πλευρά του, ο Επαρχιακός Γραμματέας του Σωματείου Μεταφορών της ΣΕΚ Λεμεσού, Γιάννης Τσουρής, δήλωσε πως το ζητούμενο για τους εργαζόμενους είναι να έχουν ενώπιον τους μια πρόταση που να μπορούν να την κάνουν αποδεκτή, "για να αποφύγουμε οποιεσδήποτε δυσάρεστες και αχρείαστες, στο τέλος της ημέρας, απεργιακές κινητοποιήσεις". 

Θεωρούμε, συνέχισε, την πρωτοβουλία της Υπουργού ως θετικότατη εξέλιξη στην πορεία των πραγμάτων και εξέφρασε την ελπίδα ότι "με καλή διάθεση και από τις δυο πλευρές - και η δική μας σίγουρα το έχει - θα εξευρεθεί την επόμενη εβδομάδα τελική λύση για το πρόβλημα".  



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου