Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Το ΚΤΕΛ «πάει» πακέτο Γιούνκερ

Xρηματοδότηση από το «πακέτο» Γιούνκερ, αν και το χρονικό πλαίσιο είναι ασφυκτικό, προβλέπεται για την υλοποίηση του ενοποιημένου σταθμού ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα δώσει ανάσα στην Αττική, καθώς θα αποσυμφορήσει κεντρικές αρτηρίες, όπως η οδός Λιοσίων, η Λ. Κηφισού αλλά και η Λ. Αλεξάνδρας και οι περιφερειακές οδοί γύρω από την Πλατεία Καραϊσκάκη. 

Πρόκειται για έργο αναφορά για την πόλη της Αθήνας γιατί θα μειώσει σημαντικά το κυκλοφοριακό στη Λιοσίων και τον Κηφισό, όπου είναι οι δύο σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων σήμερα.

Ο Ενοποιημένος Σταθμός των Υπεραστικών Λεωφορείων θα εξυπηρετείται από το μετρό που ήδη έχει σταθμό στην περιοχή, μετακινώντας, όπως υπολογίζεται, 40.000 επιβάτες ημερησίως. 

Ο νέος ενοποιημένος σταθμός θα διαθέτει εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης, οθόνες για την άφιξη και αναχώρηση των λεωφορείων, χώρους αναμονής, ενώ θα υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τη στάθμευση των υπεραστικών λεωφορείων.

Υπενθυμίζεται ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας προβλέπει τη μεταφορά όλων των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα, σε έκταση του ομώνυμου σταθμού μετρό και την κατασκευή τερματικού σταθμού. Μάλιστα, το 2012 είχαν υπογράψει μνημόνιο συναντίληψης η Αττικό Μετρό, ο Δήμος Αιγάλεω και ο ΚΣΑΥΛΕ. 

Για να δούμε, αυτή τη φορά θα γίνει το έργο το οποίο βρίσκεται στα συρτάρια του υπουργείου εδώ και χρόνια; 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου