Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Πάτρα: Ο ΟΣΕ προχωρά στην βελτίωση των υπηρεσιών του Προαστιακού προς το κοινό

Μπορεί οι σχέσεις του Δήμου με τον ΟΣΕ να μην είναι οι καλύτερες, εξαιτίας των σχεδίων που έχει o δεύτερος για την διέλευση του τρένου και την μη υπογειοποίηση από το κέντρο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν μεταξύ τους επαφές, ώστε να δίνουν λύσεις σε πράγματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr o ΟΣΕ έδωσε το «πράσινο φως» στο αίτημα που είχε κάνει ο Δήμος για να μπουν στέγαστρα στις στάσεις του προαστιακού, φώτα και παγκάκια, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι επιβάτες του Προαστιακού. 

Ο Προαστιακός έχει εξελιχθεί σε ένα από τα βασικά μεταφορικά μέσα μαζικής συγκοινωνίας το οποίο επιλέγουν καθημερινά δεκάδες Πατρινοί για τις μετακινήσεις τους. 

Ο Δήμος βλέπει με θετικό μάτι την ανταπόκριση του κόσμου στον Προαστιακό, θεωρώντας τον ως μία από τις λύσεις για το θέμα του κυκλοφοριακού που ταλανίζει την Πάτρα, ενώ από την πλευρά του ο ΟΣΕ πρόκειται να προχωρήσει σε εργασίες που θα του δώσουν την δυνατότητα να παράσχει καλύτερες υπηρεσίες στο επιβατικό του κοινό. 

Ήδη ξεκίνησε από τον Άγιο Βασίλειο και προχωρεί προς την Πάτρα, εργασίες με στόχο να βελτιώσει τις γραμμές του δικτύου, ενώ αμέσως μετά θα τοποθετήσει φανάρια σε όλες τις αποβάθρες, φωτίζοντας τις περιοχές αυτές, που έως τώρα βασίλευε το σκοτάδι. 

Στη συνεχεία θα στήσει παντού στέγαστρα για την προφύλαξη των επιβατών από τις βροχές, αλλά και από τον καυτό ήλιο το καλοκαίρι. 

Ακολούθως μετά τις Απόκριες θα γίνει καθαρισμός σε όλο το δίκτυο του Προαστιακού από καλαμιές, χορτάρια, σκουπίδια κτλ καθώς έως τώρα αρκετά σημεία της διαδρομής είναι σε άθλια κατάσταση με τις τοποθεσίες να θυμίζουν χαβούζες, κάτι που μόνο κολακευτικό δεν είναι στο μάτι του τουρίστα και του επισκέπτη. 

Τέλος, σύμφωνα με τα σχέδια που υπάρχουν ο ΟΣΕ θα βάψει όλα τα κτίρια που βρίσκονται στην επικράτεια του Δήμου, ξεκινώντας από τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου του στον τον κεντρικό σταθμό στο μώλο, βάφοντας το κτίριο, βάζοντας νέο φωτισμό και προχωρώντας σε επιπλέον εργασίες που στην ουσία θα το αναδείξουν.

ΠΗΓΗ: patrasevents.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου