Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Δυσφορία των σιδηροδρομικών για την καθυστέρηση στην υπογραφή νέας ΣΣΕ

Τη δυσφορίας της για την καθυστέρηση στην υπογραφή νέας ΣΣΕ εξέφρασε, με επιστολή της, προς τις διοικήσεις των σιδηροδρομικών εταιρειών, το υπουργείο Μεταφορών και το ΤΑΙΠΕΔ η ΠΟΣ.

Όπως αναφέρεται σε αυτή, «εγκαίρως και πριν τη λήξη της Σ.Σ.Ε. η Π.Ο.Σ. έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. 

Οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις και τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα, δεν έχουν καταστήσει δυνατή την υπογραφή Σ.Σ.Ε. κυρίως όμως με δική σας ευθύνη.

Στην τελευταία συνάντησή μας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, παρουσία του πρώην Υφυπουργού κ. Σγουρίδη δεσμευθήκατε για την προώθηση ζητημάτων τα οποία ετέθησαν προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Τα ζητήματα που ετέθησαν ως προϋπόθεση για τη συνέχιση των εναπομεινάντων θεμάτων για διαπραγμάτευση ήταν α) η έκδοση ΚΥΑ για την επίλυση του επιδόματος θέσης - αυξημένης ευθύνης σύμφωνα με το νόμο 4354 β) η τοποθέτηση του προσωπικού και η συμπλήρωση των ιεραρχικών θέσεων, γ) οι σιδηροδρομικές μετακινήσεις.

Μετά την πάροδο ενός μηνός ουδεμία ενέργεια έχει γίνει, καθώς και ουδεμία επικοινωνία από πλευράς σας για τα ανωτέρω ζητήματα γεγονός που φανερώνει περίτρανα ποιοι είναι οι επισπεύδοντες και ποιοι κωλυσιεργούν την υπογραφή της Σ.Σ.Ε.». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου