Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Κύκλωμα υπαλλήλων στις αστικές συγκοινωνίες έκλεβε και πωλούσε εισιτήρια

Ολόκληρη φάμπρικα κλοπής εισιτηρίων φέρεται πως είχαν στήσει τα τελευταία χρόνια υπάλληλοι του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν στη "μαύρη" αγορά με κύριο σκοπό την αποκόμιση κέρδους.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στα αυτιά των νέων διοικήσεων του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ ο κόλπο ήταν απλό. Αντί τα εισιτήρια που περίσσευαν να καταστρέφονται ως απόλυτος αριθμός, η καταστροφή τους γινόταν με βάση τα κιλά του χαρτιού.

Έτσι, κανείς δεν θα γνώριζε πόσα αφαιρούνταν, μέσω της καταστροφής τους, και πόσα από αυτά παρακρατούνταν και στη συνέχεια διοχετεύονταν και πάλι σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Με εντολή του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη δόθηκε εντολή στις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ και ήδη ξεκίνησε έλεγχος και καταγραφή των εισιτηρίων που "απωλέσθηκαν" κατά τη διαδικασία καταστροφής τους καθώς και πόσα από αυτά διοχετεύτηκαν στη "μαύρη"αγορά ενισχύοντας τις τσέπες επίορκων υπαλλήλων των Οργανισμών Αστικών Μεταφορών της πρωτεύουσας. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου