Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Σε εμπορική εκμετάλλευση του στόλου της προχωρά η ΟΣΥ

Στην εμπορική εκμετάλλευση του στόλου της προχωρά η εταιρία ΟΣΥ ΑΕ, η οποία διαχειρίζεται τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της πρωτεύουσας, καθώς προχωρά σε εκμίσθωση μουσειακών ή και νεότερων οχημάτων σε τρίτους σε μία προσπάθεια να αντλήσει πρόσθετα έσοδα.

Σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, που αναρτήθηκε στην "Δι@ύγεια", θα διατίθενται λεωφορεία και μουσειακά οχήματα έναντι αντιτίμου σε τρίτους, με βάση κλιμακωτή ωρο-χρέωση, «ανάλογα με τον εκμισθωτή και το είδος του οχήματος», όπως αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης.

Σύμφωνα με την εταιρία, τα σύγχρονα τρόλεϊ με οδηγό θα διατίθενται ως εξής:
- Σχολεία/Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί/Μη Κερδοσκοπικοί Φορείς 80 ευρώ - Δήμοι/Ο.Τ.Α./Φορείς Δημοσίου 100 ευρώ - Ιδιώτες/Ιδιωτικές Εταιρείες 120 ευρώ.

Παράλληλα, τα διώροφα λεωφορεία με οδηγό θα εκμισθώνονται με το εξής τιμολόγιο:

- Σχολεία/Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί/ Μη Κερδοσκοπικοί Φορείς 100 ευρώ - Δήμοι/Ο.Τ.Α./Φορείς Δημοσίου 120 ευρώ - Ιδιώτες/Ιδιωτικές Εταιρείες 140 ευρώ.
«Η διάθεση των διώροφων θερμικών λεωφορείων σε τρίτους, όπως περιγράφεται ανωτέρω, θα ισχύσει αφού προηγηθεί απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.ΣΥ. Α.Ε. σχετικά με τη συνολική λειτουργία και χρήση τους» σημειώνεται στην απόφαση του ΔΣ.
Οι συγκεκριμένες τιμές μπορούν να μειώνονται «κατά το ήμισυ για τις περιπτώσεις εκμίσθωσης λεωφορείων που παραμένουν σε κατάσταση πολύωρης στάθμευσης και δεν απαιτείται απασχόληση οδηγού π.χ. φωτογράφιση σε ακίνητο λεωφορείο».

Το κατώτατο όριο μίσθωσης θα είναι οι δύο ώρες, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου μετακίνησης από και προς το Αμαξοστάσιο.

Θα διατίθενται και μουσειακά οχήματα 
Επίσης, η εταιρία θα διαθέτει ορισμένα από τα μουσειακά της οχήματα, τα οποία θεωρούνται σπάνια και υψηλής αξίας, με κλιμακωτή ωρο-χρέωση και με οδηγό.

Ειδικότερα, η εταιρία θα διαθέτει το κατασκευής 1957, Scania Vabis, με αμάξωμα Ιωάννη Φίτσιου, το οποίο ανήκε στο 4ο ΚΤΕΛ Αθηνών, κυκλοφορούσε στην Αθήνα από το 1958 έως το 1981 και ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2009, όταν και παραδόθηκε στην εταιρία από μέλος του Συλλόγου Μελέτης Ιστορίας των Συγκοινωνιών στην Ελλάδα ο οποίος το αγόρασε από παλιατζή.

Το ιστορικό όχημα θα διατίθεται έναντι 700 ευρώ έως 4 ώρες και 1200 ευρώ έως 8 ώρες.

Επίσης, η εταιρία θα εκμισθώσει δύο εκ των σπουδαιότερων μουσειακών τρόλεϊ που διαθέτει, δηλαδή είτε το FIAT 704, κατασκευής των εργοστασίων FIAT στο μηχανικό μέρος και CGE στο ηλεκτρικό, που κυκλοφορούσε στον Πειραιά από το 1948 μέχρι το 1983, είτε ένα «Ρώσικο» σειράς 3000, κατασκευής του εργοστασίου ENERGOMACHEXPORT, που κυκλοφορούσε στην Αθήνα μέχρι το 2000.

Η τιμή διάθεσης θα είναι 1.300 ευρώ έως τις 4 ώρες μίσθωσης και 1.800 ευρώ έως 8 ώρες.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ, θα προκαταβάλλεται χρηματική εγγύηση ύψους 600 ευρώ για κάθε εκμισθωμένο παλαιό όχημα, η οποία θα επιστρέφεται στο μισθωτή με το πέρας της εκμίσθωσης εφόσον διαπιστωθεί η μη πρόκληση ζημιών στο όχημα.

Επίσης, οι εν λόγω τιμές εκμίσθωσης των παλαιών οχημάτων θα μειώνονται κατά το ήμισυ, όταν παραμένουν σε κατάσταση πολύωρης στάθμευσης και δεν απαιτείται απασχόληση οδηγού π.χ. φωτογράφιση σε ακίνητο όχημα στις εγκαταστάσεις της ΟΣΥ.

Παράλληλα, θα ισχύουν επιβαρύνσεις σε περιπτώσεις που η εκμίσθωση πραγματοποιείται σε επίσημη αργία, Κυριακή ή κατά τις νυχτερινές ώρες (22.00- 06.00).

Σύμφωνα με την απόφαση, ο διευθύνων σύμβουλος θα μπορεί να χορηγεί εκπτώσεις έως 30%, «αναλόγως του πλήθους των αιτουμένων κατά περίπτωση λεωφορείων, του πλήθους των ωρών μίσθωσής τους, του σκοπού της χρήσης τους κ.λπ.», σημειώνεται. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου