Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Δήμαρχος Ωραιοκάστρου για ΟΑΣΘ: Γίνονται προσπάθειες για παροχή καλύτερων υπηρεσιών

Στα πλαίσια της συνεργασίας αρμόδιων φορέων για τη δημόσια συγκοινωνία στο δήμο Ωραιοκάστρου πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό αυτοψία σε περιοχές του δήμου από μικτό κλιμάκιο που το αποτελούσαν εκπρόσωπος του ΟΑΣΘ, εκπρόσωπος του ΣΑΣΘ και οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας και Διοικητικού, Οικονομικού και Προγραμματισμού, Ευάγγελος Καραστερίου και Ηρακλής Τσακαλίδης, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια από πλευράς δήμου Ωραιοκάστρου απεστάλη υπόμνημα προς το ΣΑΣΘ με τις προτάσεις για την αστική συγκοινωνία. Αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών ήταν η απάντηση του ΣΑΣΘ, η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:

1) Καταρχήν από πλευράς ΣΑΣΘ έγινε δεκτό το αίτημα του δήμου για τροποποίηση της γραμμής 55 ώστε να εξυπηρετούνται πλέον οι κάτοικοι του οικισμού Νέας Εγνατίας πλησίον της αίθουσας εκδηλώσεων «Faraoh».

2) Έγινε αποδεκτή η πρότασή μας η σύνδεση μέσω της γραμμής 55 Ωραιοκάστρου – Νεοχωρούδας σε συνδυασμό με το 82. Οι επιβάτες της περιοχής της Καλλιθέας θα αποβιβάζονται στη Νεοχωρούδα και θα μετεπιβιβάζονται στο 55 με προορισμό το Ωραιόκαστρο.

3) Ως προς τη στάση «Βερόπουλος» της γραμμής 56 έγινε αποδεκτή από το ΣΑΣΘ η πρόταση του δήμου Ωραιοκάστρου, η οποία προβλέπει είσοδο του αστικού λεωφορείου εντός της αλάνας του σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» στο ύψος της Γαλήνης, πραγματοποίηση στάσης και στη συνέχεια επάνοδος του αστικού στον κεντρικό οδικό άξονα Ωραιοκάστρου - Θεσσαλονίκης.

4) Έγινε αποδεκτή επίσης η πρόταση μας το αστικό της γραμμής 56 τόσο στην άνοδο, όσο και στην κάθοδο να διέρχεται πάνω από την αερογέφυρα της Σταυρούπολης και όχι από τους παράδρομους με αποτέλεσμα να συντομεύεται αρκετά ο χρόνος της διαδρομής Ωραιοκάστρου - Θεσσαλονίκης.

5) Έγινε αποδεκτή επίσης η πρότασή μας που προβλέπει τροποποίηση του δρομολογίου της γραμμής 27 στην άνοδό του προς το αμαξοστάσιο ως εξής: Αντί το αστικό λεωφορείο να στρίβει αριστερά στην νότια πάροδο της Εγνατίας Οδού για να φτάσει στην οδό Θερμαϊκού και να καταλήξει στο αμαξοστάσιο, το αστικό θα συνεχίζει την πορεία του στον κεντρικό οδικό άξονα Θεσσαλονίκης- Ωραιοκάστρου και θα στρίβει αριστερά στη Συμμαχική Οδό μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Θερμαϊκού από όπου τελικά θα καταλήγει στο αμαξοστάσιο.

6) Εγκρίνεται επίσης πρόγραμμα καθημερινής λειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής 55 προκειμένου οι μαθητές του γυμνασίου Ωραιοκάστρου να μετακινούνται με το δρομολόγιο της γραμμής 55 Α που θα διέρχεται από το Ωραιόκαστρο στις 7.30 αντί του δρομολογίου της γραμμής 56 Α.

7) Έγινε επίσης αποδεκτό το αίτημα μας για τη μεταφορά της στάσης μετεπιβίβασης από το 83 του Λαγκαδά στο 84 της Μυγδονίας. Από τη στάση Ανθούπολη που γινόταν μέχρι σήμερα η μετεπιβίβαση θα γίνεται πλέον στη στάση διασταύρωση Χουλιάρα και οι επιβάτες θα φτάνουν με το λεωφορείο αυτό μέχρι την περιοχή των πανεπιστημίων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν κατέστη μέχρι στιγμής δυνατή η εκτροπή της γραμμής 55 ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες του παγοδρομίου, το οποίο βρίσκεται πλησίον της Συμμαχικής Οδού. Για το θέμα αυτό όμως θα υπάρχουν εκ νέου επαφές εκπροσώπων της διοίκησης του δήμου μας με το ΣΑΣΘ και ευελπιστούμε τελικά να δικαιωθούμε.

Η οριστικοποίηση όλων των παραπάνω αναμένεται στο άμεσο μέλλον.

«Είναι καθημερινή η φροντίδα μας για την αρτιότερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας με την αστική συγκοινωνία. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών από πλευράς ΟΑΣΘ», είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου