Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Επιβατηγό βυθίστηκε στο Μπαλί - 71 άτομα διασώθηκαν, άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων (Βίντεο)

Νέα ναυτική τραγωδία συνέβη σήμερα στην Ινδονησία.

Το εγ/ογ RAFELIA 2 λίγο μετά την αναχώρηση του στις 12:50 τοπική ώρα, από το λιμάνι Gilimanuk στο δυτικό Μπαλί με προορισμό το Ketapan, φορτωμένο με 25 οχήματα μεταξύ αυτών και φορτηγά αλλά και άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό επιβατών, ανατράπηκε και βρισκόταν μισό-βυθισμένο για αρκετή ώρα.

Διασώθηκαν 71 άτομα συμπεριλαμβανομένων και των 17 μελών του πληρώματος ενώ 10 άτομα παραμένουν αγνοούμενα.

Από τις πρώτες στιγμές βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η επίσημη λίστα επιβατών αναγράφει 51 άτομα και 14 μέλη πλήρωμα. Τελικά το πλοίο βυθίστηκε λίγες ώρες αργότερα.

Η αρχή της καταστροφής ξεκίνησε με εισροή υδάτων που είχε ως αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει κλίση και τα οχήματα να μετατοπιστούν. Άγνωστη είναι ακόμα η αιτία που το πλοίο άρχισε να βάζει νερά.

Κρίνοντας από την φωτογραφία, το πλοίο είναι ήμι-βυθισμένο ακουμπώντας στον βυθό ή ακόμα επιπλέει μερικώς.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης πλωτάρχης Col. Wahyu Endriawan δήλωσε πως μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 71 άτομα ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε αν και πόσα άτομα έχουν παγιδευτεί μέσα στο πλοίο.

Το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας αριθμεί 17.000 νησιά με 256 εκατομμύρια κατοίκους και το πλοίο είναι το δημοφιλέστερο μέσο μεταφοράς. 

Οι κανονισμοί ασφαλείας όμως στα πλοία που μεταφέρουν επιβάτες, είναι από ελλιπείς ως ανύπαρκτοι και τα ναυτικά ατυχήματα είναι δυστυχώς συχνό φαινόμενο. 

Στο βίντεο καταγράφονται οι τραγικές στιγμές που ο κόσμος πηδούσε στη θάλασσα την ώρα που το ποίο βυθίζεται σε δευτερόλεπτα.



ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου