Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Για το 2018 μετατέθηκε η ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού τμήματος Κιάτο - Ροδοδάφνη

Για το 2018 μετατέθηκε η ολοκλήρωση, με σύγχρονη ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση, του τμήματος Κιάτο - Ροδοδάφνη, συνολικού μήκους 71,5 χλμ.

Την Τετάρτη 02-03-2016, η ΕΡΓΟΣΕ καθαίρεσε την άνω διάβαση της Επαρχιακής Οδού Ξυλοκάστρου - Καρυωτίκων, στην περιοχή του Νεκροταφείου Ξυλοκάστρου.

Πρόκειται για οδική γέφυρα που περνά πάνω από την Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών και στη θέση της θα ολοκληρωθεί η κατασκευή άλλης γέφυρας μεγαλυτέρων διαστάσεων, ώστε να χωράει κάτω από αυτή και ο αυτοκινητόδρομος και οι σιδηροδρομικές γραμμές.

Η εν λόγω γέφυρα αποτελούσε επί σειρά ετών εμπόδιο στην ανάπτυξη του αυτοκινητοδρόμου και της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων (Σ.Γ.Υ.Τ.) στη θέση αυτή.

Όπως αναφέρει η ΕΡΓΟΣΕ, αποτελεί τμήμα του έργου «Κατασκευή υπολειπόμενων έργων υποδομής, επιδομής, σηματοδότησης - τηλεδιοίκησης, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σηράγγων για τη Νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Κιάτο - Ροδοδάφνη», συνολικού μήκους 71,5 χιλιομέτρων, με το οποίο ολοκληρώνεται η κατασκευή της Σ.Γ.Υ.Τ μέχρι την Ροδοδάφνη και αναμένεται να λειτουργήσει με σύγχρονη ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση μέχρι το 2018. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου