Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Οδηγό του ΚΤΕΛ καταγγέλλει το 2ο δημοτικό σχολείο Αιτωλικού

Αιτωλικό 4-3-2016

Θα ήθελα με την παρούσα επιστολή να γνωστοποιήσω στο ευρύ κοινό το περιστατικό που συνέβη στο σχολείο μας και να θέσω κάποιες ερωτήσεις και όποιος αισθάνεται υπεύθυνος ή αρμόδιος να απαντήσει.

Στο σχολείο μας έχουμε μαθητές που μετακινούνται με λεωφορείο του ΚΤΕΛ αποκλειστικά για τα σχολεία με εντολή της περιφέρειας. 

Σήμερα στις 12.25 μ. μ. ώρα της 1ης αποχώρησης των παιδιών της Α΄ και Β΄ τάξης Δημοτικού, το λεωφορείο παρκαρισμένο μακριά από την είσοδο του σχολείου με την πόρτα του στο δρόμο. 

Η ώρα πέρασε και το λεωφορείο δεν ερχόταν να παραλάβει τους μαθητές. Ο εφημερεύων δάσκαλος του σχολείου μας-με υπηρεσία 32 χρόνων, καταξιωμένος στη δουλειά του-αφήνει το πόστο του και την επιτήρηση των παιδιών και κατευθύνεται στο λεωφορείο. 

Ζητά από τον οδηγό να πλησιάσει την είσοδο του σχολείου για να μεταφέρουμε με ασφάλεια τα παιδιά. Εκείνος αρνείται και ζητά να πάνε εκεί τα παιδιά. Να σημειώσουμε ότι η Παρασκευή είναι ημέρα λαϊκής και ο δρόμος μπροστά από το σχολείο έχει αυξημένη κίνηση. 

Τηλεφωνήσαμε στον υπεύθυνο δρομολογίων του ΚΤΕΛ ο οποίος με τηλεφώνημα του τον ανάγκασε να έρθει στην πόρτα. Ήρθε με την όπισθεν στάθηκε στη μέση του δρόμου, κατέβηκε από το λεωφορείο και άρχισε να βρίζει μπροστά στους μαθητές μας το δάσκαλο με ακατανόμαστες εκφράσεις. (Υπάρχουν μάρτυρες και φωτογραφικό υλικό που μπορούν να βεβαιώσουν το γεγονός). 

Ζητά επίμονα να βγάλουμε τους μαθητές στη άλλη πλευρά του δρόμου ώστε να επιβιβαστούν στο λεωφορείο, συνεχίζοντας να ωρύετε. 

Η Δ/ντρια του Σχολείου ζητά την επέμβαση της Αστυνομίας. Ο οδηγός τότε αποφασίζει ότι τα παιδιά δεν θα ανέβουν στο λεωφορείο παίρνει επιτόπου στροφή (που μέχρι τότε δεν μπορούσε) να φύγει. Ο δάσκαλος μπαίνει μπροστά και δεν τον αφήνει. Εκείνος συνεχίζει να προχωρά πιέζοντας το δάσκαλο. 

Προχώρησαν έτσι αρκετά μέτρα και τελικά παίρνει στροφή και έρχεται μπροστά στην πόρτα του σχολείου καγχάζοντας. 

Επικοινωνήσαμε ξανά με τον υπεύθυνο του ΚΤΕΛ ο οποίος μας ζήτησε να μην ανεβάσουμε τα παιδιά στο λεωφορείο και θα μας έστελνε άλλο, πράγμα το οποίο και έγινε. 

Όλα αυτά τα γεγονότα έγιναν παρουσία των μικρών μαθητών που περίμεναν υπομονετικά να πάνε στα σπίτια τους, αλλά και των μεγαλυτέρων παιδιών. 

Τα μικρότερα μας παρακαλούσαν κλαίγοντας να μην ανέβουν στο λεωφορείο επειδή φοβήθηκαν. 

Την Δευτέρα θα ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες προς όλες τις κατευθύνσεις. Όλα αυτά όμως είναι απόρροια λαθών και παραλείψεων πολλών υπευθύνων. Θέτω λοιπόν τις παρακάτω ερωτήσεις: 

1) ΟΙ οδηγοί των λεωφορείων που καλούνται να μεταφέρουν μικρούς μαθητές εκτός από την καταλληλότητά τους ως οδηγοί δεν θα έπρεπε να ελέγχονται αν έχουν σώας τας φρένας όπως εμείς οι δάσκαλοι εξεταζόμαστε? 

2) Γιατί ο δήμος Ι. Π. Μεσολογγίου δεν μας αποδίδει την κύρια είσοδο του σχολείου μας που θα έλυνε όλα τα παραπάνω προβλήματα, αλλά μας αναγκάζει να χρησιμοποιούμε την βοηθητική είσοδο ως κύρια? 

3) Την Παρασκευή στο Αιτωλικό γίνετε η λαϊκή στους δρόμους γύρω από το σχολείο με αποτέλεσμα η βοηθητική είσοδος να γεμίζει με παρκαρισμένα αυτοκίνητα να εμποδίζετε πολλές φορές η πρόσβαση των λεωφορείων μπροστά έστω και από την βοηθητική είσοδο. Γιατί? 

Όλοι οι διευθυντές που έχουν περάσει από το εν λόγω σχολείο έχουν επισημάνει τους κινδύνους στο Δήμο Αιτωλικού, αλλά και στο Δήμο Μεσολογγίου τώρα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει κάτι ή να έχουμε κάποια απάντηση έστω και προφορικά. 

4) Κυριότερη ευθύνη μας είναι να επιστρέφουμε τα παιδιά στους γονείς τους όπως μας τα εμπιστεύτηκαν. Η ευθύνη μας όμως τελειώνει μέχρι τα κάγκελα του σχολείου. Από κει και πέρα ποιος έχει την ευθύνη? 
  • Γιατί καταργήθηκαν οι σχολικοί τροχονόμοι? 
  • Πώς μικρά παιδιά πρέπει να διασχίσουν έναν πολυσύχναστο δρόμο? 
  • Ποιος θα σβήσει από την ψυχούλα των μικρών μαθητών την τρομάρα που πήραν σήμερα?
5) Γιατί δίνετε στο ΚΤΕΛ αυτό το δρομολόγιο που κάθε μέρα έχει και διαφορετικό οδηγό που δεν γνωρίζουν την περιοχή και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί αρκετά παρατράγουδα? 

6) Γιατί δεν υπάρχει σήμανση έστω και υποτυπώδης? 

7) Γιατί όλα πρέπει να τα φορτώνουμε στην πλάτη του δασκάλου? Μήπως γιατί δίνει καθημερινά την ψυχή του στους μικρούς μαθητές? 

Αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος (Περιφέρεια, Δήμος, ΚΤΕΛ,Π.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, Αστυνομία,) ας απαντήσει. 

Κυρίως όμως θέλουμε λύση στο πρόβλημα, που είναι χρόνιο και δεν είναι το μόνο περιστατικό που έχει σημειωθεί.

Η Δ/ντρια του 2ου Δ. Σχ. Αιτωλικού             Ο αναπληρωτής Δ/ντής
Σταμάτη Κωνσταντία                         Καστανάς Κωνσταντίνος

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου