Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

100 ειδικοί φρουροί της ΕΛΑΣ φύλακες στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας

100 ειδικοί φρουροί από την ΕΛ.ΑΣ μέσω σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο, 83 φύλακες από ιδιωτική εταιρεία security και 13 ατόμα από το προσωπικό της ΣΤΑΣΥ είναι τα άτομα που αποτελούν την ασπίδα προστασίας των επιβατών στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνα.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο της ΣΤΑΣΥ ως απάντηση ερώτησης βουλευτή για την κατάσταση που επικρατεί στο δίκτυο Μετρό της Αθήνας.

Τα συνολικά 196 άτομα είναι διασκορπισμένα σε όλους τους σταθμούς των 2 γραμμών όμως η βαρύτητα δίνεται στους πιο κεντρικούς σταθμούς αλλά και σε εκείνους που χρίζουν μεγαλύτερης φύλαξης, όπως π.χ ο σταθμός ΕΛΑΙΩΝΑΣ.

Αναφορικά με τα τεχνικά μέσα των 2 γραμμών όπως αναφέρει ο έγγραφο που υπογράφει ο Παναγιώτης Βόγκας Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, έχουν εγκατασταθεί συστήματα συναγερμών και σύστημα CCTV με 1032 εικονολήπτες (κάμερες) το οποίο παρακολουθείται επί 24ώρου βάσεως από το Κέντρο Ασφάλειας Γραμμών 2 και 3.

Τέλος, υπάρχει συνεχής συνεργασία με την ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση κάθε είδους παραβατικότητας και εγκληματικότητας στο δίκτυο των 2 γραμμών. 

Η ολοένα και αυξανόμενη παγκόσμια ανησυχία για το θέμα της ασφάλειας στα δίκτυα Μετρό έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα μετά και την τρομοκρατική επίθεση σε σταθμό Μετρό στις Βρυξέλλες και πλέον η προστασία των γραμμών έχει μεταβληθεί από ρουτίνα σε ύψιστης προτεραιότητας ζήτημα.

Εντύπωση προκαλεί η μηδενική αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη Γραμμή 1 του Μετρό (γνωστή ως Ηλεκτρικός) καθώς παρότι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ΣΤΑΣΥ από το 2010 όταν και συνενώθηκαν ΗΣΑΠ και ΑΜΕΛ.

Στη Γραμμή 1, εμφανίζονται ακόμα περισσότερα προβλήματα με κυριότερα την προστασία των συρμών καθώς οι περισσότεροι είναι σχεδόν ολοκληρωτικά βαμμένοι με graffiti ενώ και μέσα στους συρμούς η επαιτεία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου