Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης για τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υποδομών

Το σωματείο εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του αναφέρεται στο υπουργείο Υποδομών και την δέσμευση που έχει λάβει για την υπογραφή της χρηματοδότησης των σωστικών ανασκαφών, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, αλλά και των ακύρωση της άδικης απομάκρυνσης των τελευταίων εργαζόμενων. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι «Ελπίζουμε για μια φορά, οι δεσμεύσεις αυτές να είναι ειλικρινείς και ουσιαστικές».

Όπως αναφέρει: Φαίνεται τελικά πως στο Υπουργείο Υποδομών, έχουν μια άλλη αντίληψη για την έννοια του χρόνου. Δεν εξηγείται διαφορετικά πως η δέσμευση για την ανακοίνωση λύσης στα ζητήματα του έργου στο τέλος Νοεμβρίου, φτάσαμε τέλος Δεκεμβρίου.

Το ίδιο έργο ζήσαμε και για την επανέναρξη των εργασιών για τις αρχές Ιανουαρίου και φυσικά έπρεπε να περάσει ένας ολόκληρος μήνας ( 15 Ιανουαρίου) από την ημερομηνία κατά την οποία υποτίθεται η Αττικό Μετρό θα καλούσε την Κοινοπραξία να υπογράψει τη δεύτερη συμπληρωματική σύμβαση για την επανέναρξη των αρχαιολογικών εργασιών σε όλα σχεδόν τα εργοτάξια, μέχρι να έχουμε την πρώτη θετική σχετική είδηση.

Ύστερα λοιπόν από επικοινωνία τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών όσο και με την Αττικό Μετρό, λάβαμε τις δεσμεύσεις πως εντός της τρέχουσας εβδομάδαςπρόκειται επιτέλους να υπογραφεί η χρηματοδότηση των σωστικών ανασκαφών, οι οποίες υπολείπονται σε ποσοστό 28% για να ολοκληρωθούν. Παράλληλα, στις αρχές Μαρτίου, θα ξεκινήσουν οι εργασίες στα εργοτάξια της Δημοκρατίας, Αγίας Σοφίας, Πανεπιστημίου και Παπάφη.

Ελπίζουμε για μια φορά, οι δεσμεύσεις αυτές να είναι ειλικρινείς και ουσιαστικές. 

Παράλληλα, περιμένουμε την τήρηση των υποσχέσεων της ηγεσίας των υπουργείων Υποδομών και Εργασίας τόσο για την ακύρωση της άδικης απομάκρυνσης των τελευταίων εργαζόμενων όσο φυσικά και για την επιστροφή όλων όσων εργάσθηκαν τα τελευταία χρόνια για το έργο, πάντοτε με τον απόλυτο σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα όλων των κλάδων, αναφορικά με τους όρους αμοιβής και εργασίας.

Θα είμαστε οι πρώτοι που θα επιδοκιμάσουμε τη θετική αντιμετώπιση του έργου, θα είμαστε όμως και πάντοτε έτοιμοι να λέμε τις αλήθειες για το έργο και να διασφαλίζουμε τα νόμιμα συμφέροντα των εργαζομένων τόσο μέσω της νομικής οδού όσο φυσικά και στα μέτωπα εργασίας». 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου