Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Αυτοκινητόδρομος Μορέας: Ξεκίνησαν τα έργα στην Περιμετρική Καλαμάτας


Πρόκειται για ένα από τα πιο συζητημένα έργα στην πόλη της Καλαμάτας… 

Ο λόγος για την περιμετρική οδό, ένα έργο το οποίο έχει πάρει αρκετές αναβολές, αλλά πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να παραδοθεί προς χρήση.

Αν όλα πάνε καλά, σε 8 μήνες θα δοθεί στην κυκλοφορία. καθώς από την προηγούμενη Δευτέρα (4 Ιανουαρίου) οι εργαζόμενοι, που ξεπερνούν τους 70, έχουν πιάσει δουλειά και, μάλιστα, με υπερεντατικούς ρυθμούς.

Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες από το Praktiker μέχρι και τη μεγάλη γέφυρα του Νέδοντα, ενώ μέχρι το Καλάμι και λίγο πιο ανατολικά ο δρόμος έχει προχωρήσει και έχει πέσει χαλίκι.
Χθες βρεθήκαμε στον περιμετρικό και τον διασχίσαμε από την αρχή του, που είναι στην εθνική οδό Καλαμάτας- Αθήνας (πίσω από το Praktiker).

Συνεχίσαμε στη γέφυρα που περνά πάνω από την υπάρχουσα εθνική οδό, προχωρήσαμε στο Καλάμι, πίσω από το εργοστάσιο του Καρέλια και έπειτα στην περιοχή της Αγιάννας. Μετά ακολουθεί η γέφυρα του Νέδοντα και ουσιαστικά αυτό είναι το κομμάτι που θέλουν πρώτα να τελειώσουν οι άνθρωποι του Μορέα, για να συνεχίσουν ανατολικά.

Η περιμετρική συνεχίζει νότια της πύλης του στρατοπέδου, όπου συναντάται με την εθνική οδό Καλαμάτας- Σπάρτης, περνά βόρεια της οδού Περιβολακίων και συνεχίζει ανατολικά και νότια, περνώντας από το γήπεδο των Γιαννιτσανίκων, όπου και ενώνεται με τη Βασ. Γεωργίου, με απόληξη στην οδό Λακωνικής, λίγο μετά τη διασταύρωση για Ελαιοχώρι.

Σχετικά με το πρόβλημα στη χρηματοδότηση, που ουσιαστικά πάγωσε τις εργασίες, μας ενημέρωσαν ότι δεν έχει λυθεί, αλλά υπάρχουν υποσχέσεις ότι σύντομα θα κλείσει η νέα σύμβαση και έτσι οι εργασίες ξεκίνησαν εκ νέου.

Στο μεταξύ, να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη είναι το έργο Λεύκτρο –Σπάρτη, όπου αυτή τη στιγμή εκτελούνται τα ασφαλτικά, που θα παραδοθεί πριν από τον περιμετρικό της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, όπως μας είπαν άνθρωποι του εργοταξίου, αυτό θα γίνει λίγο μετά το Πάσχα. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου