Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Νυχτερινά δρομολόγια για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών από το Αστικό ΚΤΕΛ

Λεωφορείο για νυκτερινά δρομολόγια εντός της πανεπιστημιούπολης με σκοπό την ασφαλή μεταφορά των φοιτητών από τα απομακρυσμένα τμήματα στις κεντρικές στάσεις της αστικής συγκοινωνίας, έχει δρομολογηθεί από την 1η Φεβρουαρίου με τη συνδρομή του Αστικού ΚΤΕΛ.

Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση καθώς τα καταγραμμένα συμβάντα φοιτητών που δέχονται επιθέσεις από ομάδες ρομά ήταν πάρα πολλά και το τελευταίο διάστημα είχαν πολλαπλασιαστεί. Άλλωστε η πρυτανική αρχή ανταποκρινόμενη στις αναφορές των φοιτητών καθώς και άλλων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας προχώρησε στη λήψη μέτρων.

Έτσι, ένα μικρό λεωφορείο πραγματοποιεί τις εργάσιμες ημέρες, από τις 17:30 - 20:30 συνεχείς διαδρομές εντός της Πανεπιστημιούπολης. Κινείται στους βασικούς οδικούς άξονες που δεν καλύπτονταν μέχρι σήμερα από το αστικό ΚΤΕΛ, όπως Γυμναστήριο, Βιβλιοθήκη, περιοχή Ιατρικής - Φαρμακευτικής, Φοιτητική Εστία.

Το λεωφορείο αποβιβάζει τους επιβαίνοντες από τα περιφερειακά σημεία στην κεντρική στάση της «Πρυτανείας», μπροστά στο Α΄ κτίριο. Το δρομολόγιο προσφέρεται δωρεάν από το αστικό ΚΤΕΛ, με απλή επίδειξη του εισιτηρίου της ιδίας ημέρας αποβίβασης.

Όπως ανέφερε στην εφ. Πελοπόννησος η πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές και τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα.

«Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την προστασία των φοιτητών μας και των άλλων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Μέχρι να γίνει η περίφραξη και να απομακρυνθούν από τον πανεπιστημιακό χώρο οι διάφορες ομάδες θα λαμβάνουμε όποια μέτρα μπορούμε για να περιορίσουμε τα περιστατικά των επιθέσεων, κλοπών κ.α.» μας είπε η κ. Κυριαζοπούλου υπογραμμίζοντας για μία ακόμα αφορά ότι η έκταση της πανεπιστημιούπολης είναι πολύ μεγάλη και υπάρχει αδυναμία ελέγχου και επίβλεψης όλων των χώρων από τη στιγμή που δεν είναι περιφραγμένη. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου