Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Κύπρος: Στον «αέρα» το επιβατικό κοινό της Λάρνακας

Σε αδιέξοδο οδηγούν οι διαβουλεύσεις, που άρχισαν χθες το απόγευμα στο Υπουργείο Εργασίας, αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε με την εταιρεία λεωφορείων "Ζήνων", στη Λάρνακα.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου συναντήθηκε τόσο με εκπροσώπους της εταιρείας όσο και με τις συντεχνίες των εργαζομένων, χωρίς ωστόσο να οδηγηθούν σε κατάληξη. Ως αποτέλεσμα, το επιβατικό κοινό θα μείνει στον "αέρα", αφού οι απεργιακές κινητοποιήσεις που άρχισαν από την προηγούμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν κανονικά.

Την ίδια ώρα, οι αρμόδιοι φορείς αλληλοεπιρρίπτουν ευθύνες. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την επαναφορά του μισθού τους από την εταιρεία, η εταιρεία ζητεί τα χρήματα από την κυβέρνηση και τα δύο Υπουργεία Συγκοινωνιών και Εργασίας αναζητούν τη "χρυσή τομή".

Ο Γενικός Διευθυντής της "ΖΗΝΩΝ" ξεκαθάρισε πως εάν δεν δοθεί από το κράτος το κονδύλι για αύξηση των μισθών η εταιρεία δεν μπορεί να καταβάλει το χρηματικό ποσό. Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον Υπουργό Συγκοινωνιών, στην Υπουργό Εργασίας και στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας.

Μάλιστα, η Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής, Σκεύη Κουκουμά, η οποία προήδρευσε της συνεδρίας, δήλωσε πως η Κυβέρνηση "παίζει κρυφτούλι" στην αντιμετώπιση του προβλήματος και έκανε έκκληση στην Υπουργό Εργασίας, να διαβεσολαβήσει για λύση του προβλήματος.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατέρχεται και το προσωπικό της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, το οποίο επίσης αξιώνει επαναφορά των αποκοπών και των ωφελημάτων τους στη βάση της Συλλογικής Σύμβασης.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου