Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Μ. Βρετανία: Τι ξεχνούν οι άνθρωποι στα μέσα μεταφοράς του Λονδίνου

Τα απίστευτα πράγματα που ξεχνούν οι πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail.

Μεταξύ άλλων ένα πρόσθετο πόδι και μια φιγούρα του Spiderman σε φυσικό μέγεθος είναι τα απίθανα πράγματα που ξεχνούν οι άνθρωποι στο συγκοινωνιακό δίκτυο.

Πάνω από 300.000 αντικείμενα έχουν ξεχαστεί σε τρένα και λεωφορεία τον προηγούμενο χρόνο με το συγκοινωνιακό δίκτυο του Λονδίνου να σπάει τα ρεκόρ.

Tablets, ομπρέλες και πορτοφόλια είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα που ξεχνιούνται. Εκτός από τα περίπου 150 κινητά που βρίσκονται καθημερινά, το γραφείο των απολεσθέντων έχει επίσης ένα μεγάλο χαλί, περούκες και πολλά μουσικά όργανα, μεταξύ των οποίων και τύμπανα.

Πέρυσι το 22% των απολεσθέντων αντικειμένων επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες τους που τα αναζήτησαν συμπεριλαμβανομένου ενός φακέλου με 15.000 λίρες και ένα δοχείο για τη στάχτη που είχε κρατηθεί στο προηγούμενο γραφείο των απολεσθέντων από τους υπαλλήλους για επτά ολόκληρα χρόνια!

Ένας εκ των εργαζομένων ο οποίος μιλώντας στην Daily Mail χαρακτηρίζει τη δουλειά του ως μία από τις καλύτερες αναφέρει: «Ο αριθμός των αντικειμένων που χάνονται είναι συναρπαστικός, κάθε μέρα συλλέγουμε πάνω από 1.200 αντικείμενα που βρέθηκαν σε όλο το δίκτυο, είναι συγκλονιστικό» και πρόσθεσε «Το ποσό των πραγμάτων συνεχίζει να ανεβαίνει καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν και μετακινούνται στο Λονδίνο αυξάνεται.

Κάθε αντικείμενο που φτάνει εδώ (στο γραφείο απολεσθέντων) έχει μια συγκεκριμένη ιστορία πίσω του. Υπάρχουν «συνήθεις ύποπτοι» όπως ομπρέλες, εκατοντάδες βιβλία και έγγραφα αλλά αυτά είναι διάσπαρτα ανάμεσα σε όλα τα άλλα που μεταφέρει ο κόσμος μαζί του και τα ξεχνάει. Έχουμε βρει τεφροδόχους, δεσμίδες χαρτονομισμάτων, μουσικά όργανα, κιθάρες, σάλπιγγες και φλάουτα, κλαρινέτα ακόμη και τύμπανα».

Όλα τα αντικείμενα φυλάσσονται σε ένα τριώροφο κτίριο για ένα διάστημα πριν δοθούν σε φιλανθρωπίες ή ανακυκλωθούν. Κάθε χρόνο χιλιάδες ομπρέλες, είδη ένδυσης και τσάντες δωρίζονται στο Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό και σε άλλες οργανώσεις.

Ο κ. Cowan που εργάζεται εκεί αναφέρει πόση χαρά τους δίνει η δουλειά τους όταν επιστρέφουν ένα ξεχασμένο αντικείμενο στον ιδιοκτήτη του. «Το χαμόγελό του όταν του το δίνουμε πίσω είναι φανταστικό» αναφέρει.

Δείτε τις φωτογραφίες από τα αντικείμενα που βρίσκονται καθημερινά:
gfr02gfr03gfr04gfr05gfr06gfr07gfr08gfr10
ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου