Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ: Ρατσιστικό περιστατικό στους συρμούς των π. ΗΣΑΠ

Πειραιάς,15/2/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Με αφορμή το θλιβερό επεισόδιο, που διαδραματίστηκε την Κυριακή 14/2 σε συρμό στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ, θεωρούμε αναγκαίο να καταδικάσουμε προσβλητικές και ακραίες συμπεριφορές, απ' όπου και εάν προέρχονται, ιδιαίτερα, μάλιστα, εάν έχουν ρατσιστικά χαρακτηριστικά.
  Το συγκεκριμένο επεισόδιο αναδεικνύει, όμως, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την έλλειψη εκπαίδευσης του προσωπικού των ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης, που τους έχουν ανατεθεί καθήκοντα στον χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ, με αποτέλεσμα να διασύρεται η εταιρεία και να ταλαιπωρούνται άσκοπα επιβάτες μας.
  Γι' αυτό, τον λόγο, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να επαναφέρουμε την πάγια θέση μας για άμεση απομάκρυνση των ιδιωτικών εταιρειών από τους σταθμούς και τα οχήματα της ΣΤΑ.ΣΥ και την αντικατάστασή τους από μόνιμο προσωπικό, που θα προσληφθεί και θα εκπαιδευτεί για τις ιδιαιτερότητες της θέσης, όπως γινόταν με επιτυχία εδώ και δεκαετίες.
  Είναι προφανές ότι οι ιδιωτικές εταιρείες, που λειτουργούν με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος, σε όποιο τομέα των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών και εάν έχουν εμπλακεί έχουν προκαλέσει προβλήματα και μόνο.
  Γι' αυτό υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο χαρακτήρα των Συγκοινωνιών.

Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας
Ε. Ρενιέρης               Π. Κοντογιάννης 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου