Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ελληνικό: Εξετάζονται οι επεκτάσεις Μετρό προς Γλυφάδα και Τραμ προς Αργυρούπολη


Η μεγάλη μάχη του "Ελληνικού" έχει ήδη ξεκινήσει. Το μεγαλύτερο project από τις 9 σχεδιαζόμενες αποκρατικοποιήσεις είναι πλέον σε φάση διαπραγμάτευσης κάποιων από τους όρους της σύμβασης, όπως είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας.

Η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το πολύ μέχρι τον Απρίλιο καθώς τα χρονικά πλαίσια είναι ασφυκτικά και το πλάνο της αξιοποίησης του Ελληνικού αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα της Κυβέρνησης για την απασχόληση και την ανάπτυξη στην περιοχή της Αθήνας.

Όπως μαθαίνει το ypodomes.com στα πλαίσια των αλλαγών εξετάζονται οι πολεοδομικές και εμπορικές παρεμβάσεις ενώ σε γενικότερο πρίσμα εξέτασης μπαίνουν οι επεκτάσεις του Μετρό προς Γλυφάδα και του Τραμ από τη Λ.Ποσειδώνος στη Λ.Βουλιαγμένης.

Για την επέκταση του Μετρό που σήμερα από την Αττικό Μετρό είναι σε εμβρυακό επίπεδο καθώς δεν υπάρχει ούτε προμελέτη, εξετάζεται η χάραξη ούτως ώστε να συμβάλει στην γενικότερη κάλυψη της περιοχής με δεδομένη την αξιοποίηση του χώρου του Ελληνικού και τη σύνδεση του τόσο με το δίκτυο Μετρό της πόλης όσο και με την νότια κατάληξη του μέσου στη Γλυφάδα.

Για την επέκταση του Τραμ, έργο μήκους 2χλμ ίσως προχωρήσει ως έχει με τη δυνατότητα διακλάδωσης μελλοντικά υπό το πρίσμα της εμπορικής και της ζώνης κατοικίας.

Στόχος είναι να καλυφθούν οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, κάτοικοι και επαγγελματίες που θα κατακλύζουν το χώρο καθώς χωρίς την παρουσία μέσων σταθερής τροχιάς θεωρείται βέβαιο πως η περιοχή θα κορεστεί συγκοινωνιακά σχεδόν άμεσα.

Ειδικά στην βόρεια περιοχή του ακινήτου που φτάνει στη Λ.Βουλιαγμένης η οποία προβλέπει την ανάπτυξη μεγάλων εμπορικών καταστημάτων (malls κυρίως) η καθημερινή κίνηση στην ήδη κορεσμένη λεωφόρο να φέρει σημαντική επιβάρυνση.

Στο διά ταύτα η ολοκλήρωση των διαδικασιών πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι τον Νοέμβριο και η Lamda να μπορέσει να ξεκινήσει τις πρώτες επενδύσεις στο χώρο, που περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο το ξήλωμα του διαδρόμου και την ανάπτυξη υποδομών όπως αυτά προβλέπονται στη σύμβαση.

Το ευτύχημα για το ίδιο το επενδυτικό πλάνο είναι η στροφή της τοπικής κοινωνίας και των όμορων Δήμων που έχοντας αντιληφθεί την ευεργετική επιρροή μιας κολοσιαίας επένδυσης όπως η συγκεκριμένη έχουν ταχθεί υπέρ, διευκολύνοντας το ίδιο το πλάνο.

Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα κρίνουν και το πόσο κοντά ή μακριά είμαστε από την εκκίνηση των πρώτων έργων ή αν θα έχουμε ακόμα ένα σήριαλ στα Ελληνικά κατασκευαστικά δρώμενα. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου